Alegria, esperança, emoció i fins i tot llàgrimes mal amagades es van poder percebre ahir a la llotja de Montilivi, on autoritats i expresidents del Girona coincidien a valorar la importància del que ha aconseguit l'equip aquest any després d'haver de lluitar contra els rivals i contra els propis fantasmes.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va mostrar eufòric, tot destacant que «aquesta ciutat ja era de primera, però amb el que ha fet aquest club aquest any encara ho és més». L'exalcalde de la ciutat va destacar que «el Girona ha fet història» i va voler felicitar tots els gironins per aquesta fita.

Per part seva, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va assegurar que «és espectacular, encara no me'n faig a la idea, ha estat emocionant i estic molt feliç», tot afegint que «ens ho mereixíem fa molt temps, hem patit durant molts partits i al final hem tingut la recompensa al sacrifici».

Madrenas va explicar que «el Girona va començar molt bé i al final ha pagat aquest bon inici, però ha rebut la recompensa», i va avançar que «ara hi ha moltes coses a fer, però tot anirà bé pèrquè tenim una molt bona relació amb el club».

L'ex-primer edil Joaquim Nadal va recordar que «feia 4 anys que ho volíem i aquest any ha arribat». «Crec que és un gran pas endavant i que la ciutat sumarà, a altres coses que té de primera, un equip de Primera al futbol», va afimar.

L'emoció va ser el sentiment de dos expresidents del Girona com Francesc Rebled i Ramon Vilaró. Rebled va assenyalar que «el club està molt ben estructurat per fer un equip competitiu a Primera, hem canviat molt des de la salvació agònica de fa uns anys», mentre que Vilaró va destacar que «és un somni que hem acomplert, jo he estat dels que han plorat quan la gent ha cridat que ja som de Primera».