Segueix-nos a les xarxes socials:

Mirant cap a dalt i cap a baix

El Girona arriba a l´aturada de Nadal en desena posició a quatre punts d´Europa (Vila-real) i amb vuit de marge sobre el descens, que marca el Deportivo de la Corunya

El Girona ha començat les vacances de Nadal amb el mal regust de boca de la seva deficient actuació dijous a Eibar, 4-1 en el pitjor partit de la temporada, però amb la tranquil·litat d'estar fent una primera volta de notable per a un equip que s'estrena a Primera Divisió: 23 punts quan encara queden dues jornades per acabar la primera volta. Després de der­rotar el Getafe en el darrer partit a Montilivi, l'entorn del Girona va començar a somiar a lluitar per una possible classificació europea, però la derrota a Eibar i el bon moment de l'Alabès, ressuscitat des del dia que va remuntar un partit que semblava impossible d´aixecarcontra el Girona, va provocar que els més pessimistes (o realistes) tornessin a mirar cap a baix. El Girona ha marxat de vacances en el desè lloc de la lliga: a quatre punts de l'Europa League (Vila-real) i amb vuit de marge sobre el descens (Deportivo de la Corunya). Mirant cap a dalt i cap a baix.

La sisena posició, aquella que després de guanyar el Getafe semblava que el Girona atraparia, s'ha quedat a quatre punts perquè el Vila-real va sorprendre ahir el València emportant-se els tres punts de Mestalla amb un gol de Carlos Bacca. Això sí, el partit va deixar una bona notícia per als gironins: Martín Montoya i el golejador italià Simone Zaza es perdran per sanció el València-Girona del 6 de gener. L'exlateral del Barça va veure la seva cinquena targeta groga mentre que Zaza, deu gols aquesta temporada, va ser expulsat en veure dues grogues en només dos minuts. Mirant cap a baix, el descens el continua marcant el Deportivo de la Corunya amb 15 punts, vuit menys que el Girona. Els gallecs varen perdre ahir el seu derbi contra el Celta per 1-3 (gols d'Andone pel Deportivo; i dos d'Apas i un de Was pel Celta). Després de la seva millora amb l'arribada d'Abelardo i la injecció de moral que va suposar la remuntada a Montilivi, l'Alabès arriba al Nadal fora del descens per la seva millor diferència de gols. En canvi, Màlaga i Las Palmas continuen enfonsats a la cua amb 11 punts (12 menys que el Girona).

Tornant de vacances, l'equip de Pablo Machín afrontarà un mes de gener amb tres partits ­lluny de Montilivi (València, Atlètic de Madrid i Màlaga) i només un a casa (Las Palmas). Una bona prova d'estrès per a la fiabilitat del Girona en el seu primer any al cim del futbol espanyol.

Prem per veure més contingut per a tu