Segueix-nos a les xarxes socials:

D'oblidat a imprescindible

Sense gairebé protagonisme la passada temporada, el defensa Jordi Calavera és aquest curs un dels dos únics jugadors de la plantilla del Girona que ha participat en els 14 partits oficials

D'oblidat a imprescindible

Jordi Calavera no demanava pas tant. Només volia retrobar-se, sentir-se de nou futbolista. Vestir-se de curt, entrenar com un més i anar jugant. Sembla fàcil de dir, però durant dues temporades a l'Eibar això li havia sigut gairebé impossible per culpa de les lesions. El 2019 arribava al Girona, cedit, i ho feia amb l'objectiu de tornar a jugar, d'anar acumulant minuts i experiències, formant part d'una plantilla que sobre el paper aspirava a tot. No li van anar massa bé les coses i mai va arribar a tenir continuïtat per més entrenadors que anessin desfilant per la banqueta. Algun contratemps físic i sobretot la presència de l'intocable Pablo Maffeo li van barrar les portes de bat a bat de la titularitat. Context que s'ha capgirat com un mitjó mesos després. Aquesta temporada la història és una altra i ben diferent. Malgrat el cop dur que va suposar quedar-se sense ascens i l'haver de tornar cap a Eibar, el de Cabra del Camp va acceptar el repte fitxant pel club de Montilivi, on ha passat de ser un actor secundari a algú imprescindible.

En tot un any, el passat, Calavera va acumular 806 minuts repartits en 13 partits, comptant la lliga regular, el play-off d'ascens i també la Copa del Rei. Mai va trobar la continuïtat desitjada per a tot futbolista i només va encadenar tres jornades. La resta, aparicions esporàdiques. El que viu ara no té res a veure. Sense una competència tan ferotge -Yan Couto encara no ha fet mèrits per guanyar-se un lloc a l'onze-, tot just acabarà el mes de novembre amb millors números que els de l'últim exercici. En menys de tres mesos de competició ja ha jugat 14 partits i 1.127 minuts. Això, quan el campionat no ha arribat ni de bon tros a la meitat. És un dels dos únics jugadors de la plantilla que han tingut participació en tots i cadascun dels partits oficials d'aquest curs. L'altre és Gerard Gumbau, amb menys minuts (988) i també menys titularitats. Perquè Calavera ha sortit d'inici en 13 de les 14 jornades que el Girona ha afrontat fins ara. Només va descansar un cop. Va ser a l'RCDE Stadium, on acabaria sortint de la banqueta al tram final.

Prem per veure més contingut per a tu