Segueix-nos a les xarxes socials:

El repte de començar amb victòria

Des de llavors, ha sumat dos empats (Llevant i Sabadell) i dues derrotes (València i Rayo) en l’estrena

El repte de començar amb victòria

L’aturada per les vacances de Nadal va arribar, segurament, en el millor moment de la temporada del Girona. Després d’un inici decebedor, en què fins i tot es va trepitjar el descens, Míchel va trobar la tecla i va aconseguir fer reaccionar l’equip amb una sèrie de set victòries, dos empats i dues derrotes (23 de 33 punts) en els darrers dos mesos. Tot plegat ha situat els gironins en zona de play-off d’ascens (6ns) al final de la primera volta. Mantenir aquest estat de gràcia serà, sens dubte, el gran repte del Girona diumenge a Osca, en el sempre complicat primer partit de l’any. Aquest cop, a més a més, Michel haurà de sobreposar-se a les baixes, de moment cinc, per Covid, que tindrà pel partit.

Guanyar el primer partit de l’any sol bon senyal a Montilivi. De fet, el Girona no comença l’any amb victòria des del 2017 quan ho va fer a Saragossa amb gols de Sandaza i Alcaraz (0-2) en la temporada de l’ascens a Primera. D’aleshores ençà, el Girona no ha tornat a començar l’any amb bon peu. En les dues campanyes a Primera, l’equip va visitar la València i en va tornar amb un botí mínim. El primer any va perdre a contra el València (2-1) i el segon (18-19), va empatar al camp del Llevant (2-2) un partit que tenia guanyat.

Tampoc hi ha hagut maneres de començar amb un somriure d’orella a orella en les dues últimes temporades, ja a Segona. Fa dos anys, amb Pep Lluís Martí a la banqueta, el Girona va perdre per la mínima a Vallecas contra el Rayo (1-0). La temporada passada, els de Francisco no van poder superar la muralla defensiva del Sabadell i es van haver de conformar amb un empat a Montilivi (0-0).

Més enrere en el temps, en l’etapa de Pablo Machín, els gironins sí que es van acostumar a les alegries ben aviat. A part de la del curs de l’ascens a Saragossa, l’any anterior, els gironins van estrenar-se amb victòria contra el Valladolid a l’estadi amb gol de Jairo Morillas (1-0). Un any abans, també s’endurien els tres punts de Palamós contra el Llagostera gràcies als gols de Jonas Ramalho i Jaime Mata (1-2).

D’altra banda, l’equip continua preparant el partit molt pendent dels casos de Covid. En aquest sentit, caldrà veure si entre avui i demà n’hi ha més o si alguns dels cinc jugadors positius dona negatiu i té possibilitats de viatjar a Osca. Mentrestant, el conjunt aragonès va anunciar ahir que aturava la venda d’entrades cenyint-se a la mesura adoptada pel Govern de reduir la capacitat de l’estadi al 75%. Això sí, l’Osca respectarà les 189 entrades venudes entre els aficionats gironins que podran assistir al partit presentant el certificat Covid.

Prem per veure més contingut per a tu