Segueix-nos a les xarxes socials:

Feliu anuncia un "pla ambiciós" a partir de l'estiu

Les primeres accions que experimentarà el parc de la Devesa de Girona s'aplicaran a partir de l'estiu vinent. Segons va indicar el regidor de Medi Natural, Ponç Feliu, el consistori ja té una partida de 400.000 euros per finançar les accions prioritàries. Després de tallers, reunions i d'altres activitats, els ciutadans han fet arribar centenars de propostes a l'Ajuntament. Feliu va destacar que n'hi ha de molt originals i que algunes són contradictòries entre elles i caldrà estudiar quines són viables tècnicament. Feliu també va assegurar que si els estudis forestals posen de manifest que cal tallar algun arbre a zones molt denses del parc perquè la resta visquin millor també es farà. "La prioritat és mantenir els 2.500 plàtans ja que són l'essència del parc", va afirmar.

Feliu va avançar que aquelles propostes que han tingut major acceptació han estat obrir un cafè-restaurant al parc, fer més permeables les entrades al parc, crear una zona de jocs infantils, millorar la il·luminació de tots els itineraris, substituir les línies elèctriques antigues i també bancs o pous d'aigua en desús, crear zona de pícnic amb barbacoes i taules, obrir més fonts, canviar el paviment dels passejos per un de més agradable, fer un punt de passeig per a gossos, mantenir l'arbrat, potenciar el parc com un atractiu turístic més de la ciutat i integrar el vial perimetral (la zona d'aparcament) fins la Devesa i la riba del Ter.

El regidor va afirmar que la voluntat del consistori és fer un "pla ambiciós" per resoldre els problemes que presenta l'espai i ha dit que estan disposats a canviar de lloc alguns usos si així millora la qualitat dels ciutadans i també dels arbres.

El regidor va avançar que, tot i que la voluntat és començar de zero, hi haurà propostes que no es podran incloure perquè no són viables tècnicament. A més, ha destacat que algunes d'elles ja han gaudit d'un consens majoritari durant el procés. Alguns exemples de propostes que es recullen en el quart butlletí amb els resultats del procés són fer un cinema per projectar pel·lícules al parc, fer un aparcament a l'interior del parc, fer una discoteca oberta tot l'any, un centre cívic, una biblioteca, un nucli zoològic, una granja escola o un gran estany central perquè la gent hi vagi amb barca.

Prem per veure més contingut per a tu