Segueix-nos a les xarxes socials:

Unes 50 persones

Concentració per demanar que «no es toquin» els serveis públics

La Coordinadora d'ONG de Girona convoca per dissabte una manifestació unitària amb sindicats i també els «indignats»

Més d'una cinquantena de persones s'han concentrat aquesta tarda davant la seu del Govern a Girona per demanar que "no es toquin" els serveis públics. Delegats sindicals de CCOO, UGT i USTEC-STEs han anunciat que sortiran al carrer cada dimecres per fer sentir la seva veu perquè, segons alerten, les retallades del Govern faran que els serveis públics es vegin minvats. D'altra banda, els sindicats han anunciat que la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines ha convocat per dissabte 11 de juny una manifestació que compta amb el suport dels sindicats majoritaris, AMPAS, treballadors sanitaris, associacions de veïns i també dels 'indignats', que continuen acampats a plaça Catalunya.

La concentració d'aquest dimecres ha estat la primera d'una sèrie de protestes que els delegats sindicals de serveis públics volen dur a terme en les pròximes setmanes. En la protesta hi ha participat una cinquantena de persones que s'han mostrat contraris a què les retallades pressupostàries afectin la salut i l'educació i també que els treballadors públics "hagin de treballar més en pitjors condicions".

Per part del sindicat USTEC-STEs, el portaveu a Girona, Xavier Díez, ha lamentat que el Govern hagi eliminat l'impost de successions enlloc de fer servir aquest ingressos per evitar retallar els serveis públics, ha dit. "Aquest acte és un recordatori, la gent ha de saber l'any que ve tindrem mestres i professors que treballaran menys i en pitjors condicions", ha alertat.

Des de CCOO, el secretari general a Girona, Bartomeu Compte, també ha dit que cal que la gent "continuï sortint al carrer". Compte reconeix que el debat sobre els pressupostos s'està duent en el marc del Parlament i assegura que la gent "no és encara prou conscient" de l'efecte que tindran les retallades. "Ens estem intentant avançar per protestar per tot el que ens vindrà a sobre", ha dit. El secretari general també ha lamentat que les actuacions del Govern no estan servint, segons sosté, per reactivar l'activitat econòmica.

La secretària general de la UGT, Dolors Bassa, ha destacat que "sempre paguem els mateixos" i ha alertat que els serveis públics s'estan convertint en una "mercaderia". Bassa també ha criticat la Llei Òmnibus que prepara el Govern i ha remarcat continuaran sortint al carrer fins que no aconsegueixin que l'executiu cedeixi en alguna de les seves demandes.

Per al dissabte 11 de juny s'ha anunciat una manifestació unitària convocada per la Coordinadora d'ONG solidàries de les comarques gironines que comptarà amb el recolzament tant dels sindicats majoritaris, AMPAS, treballadors sanitaris, associacions de veïns i també els 'indignats' que continuen acampats a plaça Catalunya. La manifestació sortirà al migdia des de plaça Independència i té previst passar per l'avinguda Jaume I i finalitzar davant la seu del Govern, al carrer Pompeu Fabra.

Prem per veure més contingut per a tu