Segueix-nos a les xarxes socials:

El nas de la bruixa

Aixecar el campament

«Aixecar un campament té clares connotacions de derrota»

Cada vegada que en la història dels setges de la ciutat els assaltants han aixecat el campament, Girona s'ho ha sentit com un alliberament. I és que aixecar un campament té clares connotacions de derrota i de fugida per a qui l'aixeca; i gran sensació de victòria per a qui se n'allibera.

Ara que els acampats de la plaça Catalunya de Girona han plegat les tendes i han aixecat el campament cal aplicar-se bé a la veritat sense mitges tintes. Si durant la revolta del 15-M els partits polítics (sense excepció) han quedat ben retratats i en fora de joc perquè han estat incapaços de moure ni un dit malgrat que el poble era al carrer (ans al contrari, només s'han mogut -corporativament- o per defensar el seu estatus; o per criticar amb cinisme la violència; o per considerar la revolta com una escalfada de quatre dies), a aquesta partits i a aquests polítics els convé estar atents, molt atents.

Seguint amb el símil de la Història dels Setges de la ciutat, cal recordar als polítics (que aquests dies voldran rendibilitzar o minimitzar els efectes de la revolta) que cada vegada que els assetjadors han aixecat el campament a Girona han tornat al cap de poc amb més efectius i han aconseguit superar els murs mil·lenaris de la ciutat.

I és que el campament del 15-M s'ha d'enfocar bé: Què s'amaga dins de la ciutat? Què hi ha al campament? Durant la Guerra del Francès (1808-1809) a dintre de les muralles s'hi refugiaven els privilegis de l'Antic Règim; a fora, un exèrcit que duia l'esperit de la Revolució Francesa (1789). Jo tinc claríssim on hauria estat llavors i on tinc el cor avui.

Prem per veure més contingut per a tu