Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona tanca amb èxit el programa de reinserció laboral «Reinicia't»

El Servei Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament durant dos anys ha atès un total de 282 persones majors de 50 anys

Un total de 58 persones (que representen un 20% sobre el total) han aconseguit durant aquest temps un contracte de treball

Aquest matí s´ha presentat el balanç final del programa Reinicia´t, a través del qual durant dos anys s´ha donat suport i acompanyament a un total de 282 persones majors de 50 anys en situació d´atur a Girona. El projecte, que a la ciutat s´ha portat a terme al Servei Municipal d´Ocupació (SMO) de l´Ajuntament de Girona sota l´eslògan "Girona acumula talent", ha estat finançat pel Servei d´Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

La regidora d´Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, ha remarcat la importància del projecte i ha reiterat que "l´ocupació és la prioritat del govern de la ciutat". També ha valorat les iniciatives sorgides del projecte i ha encoratjat a les persones que n´han estat usuàries a "seguir treballant amb esforç i ganes" per assolir els objectius que es plantegin.

L´objectiu principal del programa Reinicia´t ha estat el de generar un espai d´atenció personalitzada, per tal de treballar diferents estratègies d´inserció laboral a partir de l´itinerari ocupacional i integral de la persona aturada, sense obviar que el dinamisme del mercat de treball actual converteix el reciclatge i l´actualització professional en factors clau, independentment del perfil i el sector. Les actuacions dutes a terme al llarg dels dos anys de programa (2011 i 2012) es van definir en funció de les necessitats formatives detectades en les anàlisis i diagnòstics elaborats a partir dels perfils dels participants, fent una aposta decidida per treballar, juntament amb la formació, les aptituds i habilitats personals amb l´objectiu de millorar la seva ocupabilitat.

El perfil de les persones ateses en el programa s´ha caracteritzat per tenir, generalment, poca qualificació acadèmica i un baix nivell d´autoestima a causa del temps de permanència a l´atur, que en moltes ocasions supera els 12 mesos. Això no obstant, i per contra, es tracta de persones amb una elevada experiència professional, uns hàbits de treball molt consolidats i un alt nivell de motivació, responsabilitat i compromís vers la feina.

Del total de persones ateses, gairebé un 70% tenen edats compreses entre els 50 i els 55 anys. Si ens fixem en els sectors econòmics dels quals provenen, observem una elevada incidència d´aturats provinents del sector de la construcció: un 19% del total. Pel que fa a les insercions, 58 persones (que representen un 20% sobre el total) han aconseguit durant aquests dos anys un contracte de treball. Les insercions s´han produït principalment en ocupacions relacionades amb la neteja, les tasques administratives, el monitoratge a les escoles, el transport i l´hostaleria.

Es presenta la iniciativa d´un grup d´usuaris del programa Reinicia´t

Aprofitant la presentació del balanç del programa Reinicia´t, dues de les usuàries que n´han format part, Agnès Camacho i Carme Dalmau, han explicat la seva experiència en el projecte, des del moment que es van quedar a l´atur fins al suport i la formació que han rebut a l´SMO. Fruit d´aquest procés d´aprenentatge i de les complicitats generades durant el temps que han estat a l´SMO, han decidit engegar, amb un grup de persones aturades majors de 50 anys, un projecte per crear una empresa social per donar serveis diversos a les famílies sota el nom de TSFG - Tot Serveis Familiars Girona.

Prem per veure més contingut per a tu