Segueix-nos a les xarxes socials:

Troben marihuana en un local tapiat als baixos d'un bloc de Font de la Pólvora

Detenen els amos del cultiu en un nou dispositiu de Mossos i Endesa per desconnectar els pisos amb la llum punxada

Nou dispositiu policial al barri de la Font de la Pólvora de Girona en menys d'una setmana. En aquest cas, els Mossos van fer una troballa curiosa per tal com se les havien enginyat per amagar una plantació de marihuana de 310 plantes. Els seus dos propietaris, que van quedar detinguts per tràfic de drogues, van elegir la cambra de ventilació del bloc que és un local que es troba sota la planta baixa de l'edifici i allà van preparar-ho tot per a la plantació.

Els Mossos ahir al matí, mentre duen a terme un nou dispositiu, en què donaven suport a Endesa per desconnectar els pisos que tenen els llums punxats, van sospitar que en el bloc número 3 del carrer Castanyers se sentia una forta olor i que darrere una reixa que provenia de la cambra s'hi podia ocultar alguna cosa. Van comprovar que estava soldada i a més, que darrere hi havia unes totxanes per que no hi passés la llum.

Els agents van treure la reixa amb eines i van trencar les totxanes amb un mall i així van descobrir el que hi havia dins: una plantació de marihuana amb els seus focus i aparells de ventilació, entre d'altres. A més, els policies van comprovar des de fora que per poder-hi entrar només es podia fer a través d'una escala que provenia dels baixos del pis. Van anar a picar al pis però ningú els va obrir i per això, van requerir al jutge que els donés l'ordre per poder-hi entrar.

La troballa no deixa de ser curiosa, tal com va relatar el sotscap de l'ABP Gironès-Pla de l'Estany, l'inspector Josep Sala que va recordar que en aquest barri el que s'havia trobat habitualment és "les plantes a l'interior dels pisos però aquesta és la primera vegada que veiem que es faci servir una cambra d'aïllament per a droga".

Tot i la troballa fins a mitja tarda, els agents no van poder fer l'entrada al soterrani perquè esperaven l'arribada de la comitiva judicial. Un cop dins també es va detenir els responsables de la plantació, dos homes a qui se'ls acusa de tràfic de drogues.

L'espera de la comitiva judicial va provocar algun moment tens entre veïns del barri i agents de la Brigada Mòbil que es trobaven a la zona. Va haver-hi un petit enfrontament perquè uns veïns els van recriminar que havien apartat un nen amb la mà quan s'havia apropat a un dels agents.

Quart dispositiu policial

El d'ahir ja és el quatre dispositiu policial que porten a terme els Mossos -en els anteriors hi havien participat també agents de la Policia Municipal de Girona- per tal de donar suport als tècnics d'Endesa en el moment que desconnecten els comptadors dels pisos del barri que es troben connectats de forma il·legal a la xarxa elèctrica. Aquest procediment es va fer en tres blocs del carrer Castanyers.

De bon matí, agents de Seguretat Ciutadana, set vehicles de la Brigada Mòbil (Brimo) i policies de la unitat d'investigació i la Unitat Canina van blindar la zona per tal que Endesa pogués treballar. En total es van desconnectar 38 dels 48 pisos dels números 1, 2 i 3 del carrer i al mateix temps, els Mossos van inspeccionar els pisos i van identificar-ne els propietaris. Destaca un pis on es van trobar molts electrodomèstics d'alta gamma i que gastaven molta electricitat. Els agents n'investigaran la procedència. A més de la plantació de marihuana del bloc 3, també es van trobar al bloc 2 tot el material per fer-ne el cultiu i a més, talls de les plantes ja no hi eren.

A banda de desconnectar els del carrer Castanyer, els tècnics d'Endesa van anar al carrer Roure a veure si els pisos als quals havien tallat la llum la setmana passada així estaven. Van trobar que quatre pisos havien tornat a punxar la llum i se'ls va tallar de nou la connexió.

Prem per veure més contingut per a tu