Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona combat la invasió d'acàcies a Montjuïc

La tala ha deixat quasi pelada la zona alta de la muntanya, entre la muralla del castell i la plaça Domènec Fita

Girona combat la invasió d'acàcies a MontjuïcDiputació de Girona

La tala d'acàcies ha deixat quasi pelada la zona alta de la muntanya de Montjuïc de Girona, en concret l'àrea que hi ha entre el la muralla del castell i la plaça Domènec Fita.

L'actuació, que té com a objectiu combatre aquesta espècie invasora d'arbres, va començar l'estiu passat quan es van «punxar» els troncs perquè s'assequessin per després talar-los. «La intenció és eliminar aquesta espècia classificada com a «invasora» per la Generalitat. «És el protocol», ha explicat el geògraf Narcís Sastre, regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Girona.

Expansió ràpida

En aquest sentit, les acàcies es reprodueixen per l'arrel i s'expandeixen «molt ràpidament en detriment d'espècies autòctones», afirma Sastre, i afegeix que la fusta dels exemplars talats s'aprofita.

A la zona de Montjuïc l'actuació es dóna per acabada, però la tala d'acàcies es porta a terme en altres indrets de la ciutat «prioritzant en funció dels recursos disponibles», comenta el regidor gironí. Les Ribes del Ter és una altra zona on s'han fet aquestes actuacions. També s'ha actuat contra l'ailant, una altra espècie d'arbre a la nostra regió considerada invasora.

L'Ajuntament s'ha posat a treballar conjuntament amb la Diputació en un programa per eliminar espècies invasores i de recuperació de la flora autòctona per al qual ja s'ha demanat també finançament europeu.

Prem per veure més contingut per a tu