Segueix-nos a les xarxes socials:

Salt retira una noguera del Parc Monar per seguretat

Les ferides de l'arbre segurament es van produir l'estiu del 2007 quan es van fer obres per condicionar l'aparcament

Salt retira una noguera del Parc Monar per seguretat

L'Ajuntament de Salt va fer retirar aquest dilluns una noguera del Parc Monar situada a la cantonada dels carrers Fidel Aguilar i del Rec. L'acció de la brigada de jardineria municipal va anar precedida d'una reunió amb veïns del Barri Vell per informar-los de la decisió, presa a causa de l'estat de salut de l'arbre, que podia arribar a suposar un perill pels vianants.

A resultes de la caiguda d'una branca al mes d'agost, els tècnics municipals van estudiar a fons l'estat de l'arbre i van concloure que era millor tallar-lo. L'arbre era una noguera comuna, Junglans regia, d'uns 11 metres d'alçada i de 207 centímetres de diàmetre a la seva base, amb un tronc fillol de 80 cm de diàmetre.

L'estudi va evidenciar que tot i que el troc fillol tenia encara una capçada en vigor la resta de l'arbre es veia sec i en mal estat per l'època de l'any. A la part baixa del tronc es van apreciar diverses ferides amb arrencada d'escorça i fusta, cavitats internes amb podridura i presencia de fongs i insectes xilòfags.

Les ferides de l'arbre segurament es van produir l'estiu del 2007, quan es van fer obres per condicionar l'aparcament del Parc Monar i durant els anys s'han infectat dels fongs de podridura de la fusta, que han assecat l'arbre i l'han debilitat.

Els tècnics van considerar que l'arbre no tenia cap viabilitat i que moriria en poc temps, també van informar que tenia un risc de trencament de branques important i que per la seva situació podia suposar un risc pels ciutadans.

En una reunió celebrada divendres passat els tècnics municipals van informar a representats de l'associació de veïns del Barri Vell de la situació de la noguera, de que el seu estat no tenia solució i de la decisió de tallar-la per evitar riscos als veïns.

Prem per veure més contingut per a tu