Segueix-nos a les xarxes socials:

Vuit entitats s'uneixen en una plataforma pels gats de Girona

La Xarxa Gatera de Girona neix amb l'objectiu d'ajudar, protegir i controlar les comunitats felines de la ciutat

Vuit entitats s'uneixen en una plataforma pels gats de GironaXARXA GATERA DE GIRONA

Neix la Xarxa Gatera de Girona, una federació que agrupa vuit entitats animalistes amb l´objectiu de treballar per millor la situació dels gats de la ciutat. Es tracta de l´Asociación NOAA, Associació Gat & Gos Girona, Gats de Girona, Associació GiroGats, Associació Girona Animalista (AGA), El Cau de la Cendra, Protectora d'Animals Cap i Cua, i Som amics dels animals.cat.

Fa més tres anys que totes elles col·laboren sota el nom d´Observatori Animalista, fent d´interlocutors amb l´Ajuntament en temes com «la modificació de les ordenances, o el seguiment de la gestió de la gatera i les colònies de gats de carrer», assenyalen. Ara, la part específica sobre gats unifica recursos i esforços per la protecció i el benestar dels gats de forma «definitiva» i també, d´altra banda, controlar la població felina. Així, vol congregar «persones alimentadores, animalistes, associacions, serveis públics, i la ciutadania». A més, volen obrir-se a la ciutat i impulsar projectes educatius i de voluntariat.

Ara estan acabant el procés per fer oficial la federació, i en paral·lel, estan redactant un conveni per concretar la relació amb el consistori, en el qual també hi col·labora el Col·legi de Veterinaris i professionals mediambientals.

Des de la nova plataforma, formada per voluntaris, detallen tres línies d´actuació principals. La primera és el projecte «Gats de Girona», que s´ocupa de vigilar les colònies de felins de cada sector de la ciutat. La finalitat és controlar la població de les colònies, castrar gats perquè vagin minvant, i atendre qualsevol incidència per garantir que els gats estan sans. La persona responsable de cada sector també estarà en coordinació directa amb l´associació d´alimentadores.

La xarxa també vol mediar amb els ciutadans de les zones on s´instal·len colònies felines per, d´un costat, explicar-los que estan ben atesos i no tenen malalties, i de l´altra «fer-los entendre que són un membre més de la comunitat, de la ciutat». Uns membres que, a més, fan un servei de control dels rosegadors.

Prem per veure més contingut per a tu