Segueix-nos a les xarxes socials:

El 46% dels mobles vells recollits al Gironès en un any s’ha aprofitat

La iniciativa ha replegat 156.937 quilos de trastos vells en un total de 217 actuacions en dotze mesos

El 46% dels mobles vells recollits al Gironès en un any s’ha aprofitat

El Consell Comarcal del Gironès ha pogut aprofitar un 46% dels mobles i trastos vells que s’han recollit a la comarca en el primer any de funcionament d’aquest servei de recollida. En total, el programa ha recollit 156.837 quilos de mobles i trastos vells després de executar 217 actuacions a setze municipis diferents del Gironès.

D’aquesta quantitat, el 16% (19.228 quilos), se’ls ha aplicat un tractament de preparació per a la seva reutilització. Així, són objectes, que tot i haver-se convertit en residu, se’ls ha donat una nova vida. Per altra banda, el 30% del material recollit (32.697 kg) s’ha destinat al reciclatge i la revalorització. D’aquesta manera, s’ha superat l’objectiu marcat des de l’inici de la campanya, que tenia previst recollir un 5% dels residus per reutilització i un 20% per al reciclatge en un principi.

Va ser el mes de setembre quan el servei de recollida comarcal de mobles i trastos vells que presta el Consell Comarcal del Gironès va fer balança del seu primer any de funcionament amb aquest model porta a porta gestionat per l’entitat social Solidança. Es tracta d’un servei on s’efectua la recollida a la porta del mateix domicili, prèvia sol·licitud, d’acord amb un calendari preestablert a cada ajuntament, que resulta còmode pels usuaris atès que no s’han de desplaçar i que alhora té per propòsit de preservar els mobles en bon estat i promoure la seva reutilització posterior.

A més, aquest model de recollida ha permès la creació de tres nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, contribuint així a promoure l’economia circular i social a la comarca.

Prem per veure més contingut per a tu