Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 60 interns del Centre Obert de Girona han participat en projectes de reinserció el 2022

Uns 30 han treballat en empreses d'inserció laboral i la resta en cursos d'educació viària

Més de 60 interns del Centre Obert de Girona han participat en projectes de reinserció el 2022Departament de Justícia

Més de 60 interns del Centre Obert de Girona van participar l'any passat en projectes de reinserció. D'aquests, 32 van treballar en empreses d'inserció laboral i 29 més van fer cursos d'educació viària. La modalitat de règim obert que s'aplica al Centre permet que alguns dels interns facin voluntariats per entitats que ofereixen serveis a la comunitat, com per exemple el Banc dels Aliments.

El Consell de Participació Ciutadana de la Taula de Participació Social, formada per 16 entitats, s'encarrega d'organitzar els voluntariats per contribuir a la reinserció del col·lectiu a través de serveis de salut, inserció laboral, educació viària i toxicomanies, entre d'altres. Mig miler de voluntaris col·laboren en aquesta tasca.

Avui ha tingut lloc una assemblea on s'han reunit representants d'una dotzena de recursos comunitaris, professionals del Centre Obert i d'altres serveis d'execució penal.

Afavorir el medi obert

Segons explica el Departament de Justícia, el compliment de la condemna en medi obert i l'aposta pel 3r grau afavoreixen la reinserció. De fet, la intenció del Departament és assolir el 30% de població reclusa en medi obert abans de 2027. Segons les dades públiques de Justícia, actualment un 22% dels penats compleixen condemna en medis oberts.

Prem per veure més contingut per a tu