Manifest: cap a un planeta més sostenible :: Prensa Ibérica per a El Corte Inglés
Manifest: cap a un planeta més sostenible
Carregant
Manifest:
cap a un planeta més sostenible
Carmen Lancho

Manifest: cap a un planeta més sostenible

Facilitar una compra responsable, impulsar l'economia circular, triar una alimentació sostenible, començar pel disseny per tenir productes sostenibles i apostar per envasos fabricats amb materials respectuosos amb el medi ambient. Aquestes han estat les línies que han marcat el camí recorregut per El Corte Inglés durant els últims anys, i són la base d'un futur sostenible que ja ha començat.

Sostenibilitat no és una paraula en un eslògan bonic, és un propòsit de canvi, una actitud que requereix un compromís ferm per protegir allò que ens envolta i mantenir-ho per a les futures generacions. I les empreses han de ser conscients de la necessitat de treballar en la mateixa direcció que les societats en les quals desenvolupen la seva activitat, avançant i treballant de forma més eficient i transparent.

El planeta necessita un canvi en els models de producció i de consum. Perquè aquesta transformació es produeixi cal fer els primers passos. Per aquest motiu, des del 2019 El Corte Inglés ha anat integrat en la seva estratègia empresarial la sostenibilitat com a eix transversal en totes les actuacions que ha emprès des de llavors, així com en la presa de decisions.

A causa de la preocupació global pel canvi climàtic i de la urgència de crear societats més justes, la companyia va decidir posar en marxa el seu Moviment per la Sostenibilitat, l'objectiu és avançar cap a un model de negoci i un estil de vida més sostenible.

Un compromís en acció: present i futur


El Manifest per la Sostenibilitat d'El Corte Inglés resumeix els seus objectius i compromisos per construir un entorn més saludable, sostenible i pròsper. Un compromís que pretén involucrar la societat, perquè el planeta necessita que ens posem en acció JA!

Però per canviar, hem de repensar la forma de relacionar-nos amb la natura, el que n’obtenim i com ho fem. La companyia és conscient de la necessitat de transformar la seva manera de produir i consumir i també que és una tasca que pot fer en solitari. Per això fa molt temps que treballa en sostenibilitat i ara trepitja l'accelerador.Manifest d'El Corte Inglés


Vols saber què està fent la companyia en matèria de sostenibilitat? Doncs aquestes són totes les accions que ha posat en marxa:Alguna cosa més?


Sí! Ha posat en marxa tots els propòsits i iniciatives del seu Manifest. El Corte Inglés ja compta amb el certificat AENOR Residu Zero en 55 centres comercials i plataformes logístiques, i l'objectiu és que tots els seus centres estiguin certificats el 2022. A més, el 100% de l'energia elèctrica que utilitza té garantia d'origen renovable a Espanya , i des del 2016 ha aconseguit reduir més d'un 70% la seva petjada de carboni.

La companyia aposta per matèries primeres sostenibles i promou l'economia circular. En el cas de la moda, per reduir la petjada que aquesta activitat deixa al planeta, col·labora amb Better Cotton Initiative per millorar el cultiu del cotó a nivell mundial; promou la moda espanyola amb milers de peces i sabates fabricades a casa nostra; i dona una segona vida a les peces, per fabricar-ne de noves i crear oportunitats de treball.

A més, ja compta amb més de 10.000 articles amb certificat forestal; utilitza matèries primeres de boscos sostenibles en el 100% de productes de marca pròpia de cel·lulosa per a la llar; ha aconseguit reduir el malbaratament alimentari en el 90% dels seus centres; i ha establert aliances globals cap a un desenvolupament sostenible, sense oblidar que fa més de 15 anys que estan compromesos amb la producció ecològica i el comerç just.I tu, què pots fer com a consumidor?


Ja saps que tot el que fem deixa petjada. Però depèn de cadascun de nosaltres que sigui la més petita possible. Intentem deixar un impacte positiu triant alternatives respectuoses amb el medi ambient i amb les comunitats. I perquè puguis triar i prendre les millors decisions El Corte Inglés t'hi ajuda. T'hi apuntes?


 Pots triar entre milers de productes tèxtils amb certificat de sostenibilitat Oeko-Tex.


 Tens 75 productes de pesca sostenible disponibles al llarg de l'any.


 Disfruta de més de 3.000 productes de proximitat, inclosos els que compten amb el segell de Denominació d'Origen, DO, i Indicació Geogràfica Protegida, IGP. Amb la compra d'aquests productes contribueixes a impulsar l'economia local.


 Recicla els teus aparells elèctrics i electrònics. Busca el punt de lliurament més proper entre els 79 disponibles en l'actualitat.


 I si optes per un cotxe elèctric, pots seguir reduint la contaminació en els més de 200 punts de recàrrega que tens a la teva disposició.
Un Moviment per la Sostenibilitat


La Sostenibilitat requereix moviment, aspiracions que es facin realitat. També necessita una àmplia oferta que possibiliti triar productes i serveis innovadors amb atributs de sostenibilitat, i que alhora faciliti una informació completa i transparent a tots els grups d'interès.Com actua El Corte Inglés?


La companyia basa la seva estratègia en sis accions fonamentals:


1. Oferir productes innovadors i integrar la sostenibilitat en totes les àrees de negoci.


2. Informar de manera clara per promoure un consum responsable.


3. Implicar els empleats, clients i la societat en general a través de les experiències, sensibilització i compromís amb l'empresa.


4. Fer que el missatge arribi a tot arreu amb l'ajuda de personatges i experts.


5. Implementar projectes d'alt valor afegit que permetin a la societat conèixer l'avenç de l'estratègia de sostenibilitat.


6. Donar visibilitat als productes sostenibles.
Si vols conèixer una mica més en què consisteix el Manifest per la Sostenibilitat, et pots seguir informant sobre aquests aspectes.

Packaging sostenible
la compra més responsable