Segueix-nos a les xarxes socials:

Michelin impulsa la mobilitat sostenible

Michelin transforma l’impuls per la sostenibilitat gràcies a la recerca, al seu bagatge històric i a una gamma de productes tecnològicament avançats

Michelin impulsa la mobilitat sostenible

La necessitat de transformar la mobilitat en mobilitat sostenible ha fet que els fabricants com Michelin tirin mà del seu bagatge històric per a acostar-se a l’excel·lència en aquest aspecte. El disseny, en funció del seu ús, és el principal objectiu que es marca Michelin per a aconseguir un catàleg de productes sostenibles, adaptats a les necessitats de cada cotxe i conductor.

Michelin impulsa la mobilitat sostenible

La irrupció del cotxe elèctric ha comportat una nova manera d’entendre la mobilitat, ja que el propi estil de conducció també ha canviat. També varien els pesos i les inèrcies, la qual cosa implica que un mateix pneumàtic dissenyat per a un model de combustió no pot ser tan eficient com un pensat per a un vehicle elèctric. La tracció es transmet de forma més instantània i directa, les frenades tendeixen a ser més progressives, dos aspectes que determinen l’ús sostenible d’un pneumàtic. I el més important, mantenint els mateixos nivells d’exigència en seguretat.

Michelin impulsa la mobilitat sostenible

La història sol ser recurrent, cíclica, rodona, com els pneumàtics. El primer rècord de velocitat d’un vehicle a superar els 100 km/h es va registrar l’any 1898. Camille Jenatzy va ser el pilot. El model, Jamais Acontenti. La tecnologia, cotxe elèctric. Els pneumàtics, com no, Michelin. Des de llavors la marca ha desenvolupat importants innovacions al llarg de la seva història en el disseny sostenible del pneumàtic, buscant la màxima eficiència energètica i, per tant, la màxima seguretat.

Tot aquest llistat de necessitats que van fer del Jamais Acontenti el cotxe més ràpid i segur del planeta, es poden extrapolar avui dia als vehicles elèctrics, cridats a ser els hereus de la mobilitat sostenible i segura.

Compromesos.

L’estratègia i el compromís de la marca de pneumàtics amb el món de la sostenibilitat tenen uns eixos molt clars: dissenyar pneumàtics de llarga durada (i assegurances), reduir el consum d’energia i les emissions de CO₂ (en 30 anys s’ha reduït a la meitat la resistència a la rodadura) i invertir en el reciclatge per a reutilitzar els residus pneumàtics (en 2030 s’espera haver utilitzat fins a 13,5 milions de tones en materials reciclats en els pneumàtics).

En els últims anys l’evolució de matèria de sostenibilitat ha estat imparable. En 2017 es va presentar el concepte VISION que formava un conjunt de roda i pneumàtic sense aire. D’origen biològic, connectat i amb una banda de rodadura renovable, el concepte VISION ofereix una guia per a comprendre aquest compromís amb el desenvolupament sostenible que transformarà els pneumàtics d’aquí a 2050, any en què s’espera que els pneumàtics estiguin fabricats al 100% amb materials d’origen biològic o reciclats. Dos anys més tard va arribar Michelin UPTIS (Unique PunctureProof Tyre System) un pneumàtic que elimina el risc de burxades i de pèrdua ràpida de pressió, a més de reduir l’impacte mediambiental.

Actualment la gamma específica per a models elèctrics i electrificats (híbrids i endollables) la componen els productes e.Primacy (vehicle elèctric), Pilot Sport EV (vehicles més esportius elèctrics), Saver Green (escúteres elèctrics) i E-Wild (bicicletes elèctriques). Amb això, la seguretat i l’eficiència estan garantides.

Amb un bon pneumàtic especialment dissenyat per als vehicles elèctrics, com en el cas del Pilot Sport EV, es pot aconseguir una major autonomia gràcies a la seva baixa resistència a la rodadura, uns 60 km més. En l’E.Primacy l’increment arriba al 7%. A més, el món del vehicle elèctric també redunda en el silenci, l’absència de sorolls, i en aquest sentit els productes de Michelin també s’adapten a aquestes prestacions. Gràcies a la tecnologia Michelin Acoustic, el soroll interior pot reduir-se en gairebé un 20%.

Tot aquest treball de desenvolupament converteix a Michelin en líder tecnològic de la mobilitat sostenible. De les primeres rodes de llanda desmuntable per a bicicletes a la fi del segle XIX fins als nous Pilot Sport EV hi ha un món de constant inversió en tecnologia. En aquest sentit, la recerca amb els models Premium ha permès desenvolupar pneumàtics que contenen un 53% de matèries primeres d’origen biològic i reciclatge, mantenint un nivell alt de rendiment en condicions extremes.

Però Michelin no es queda només amb les opcions pels turismes perquè el futur està trucant a la porta. La marca també ha introduït en el mercat el X Incity EV-Z, que és el primer pneumàtic pensat per a autobusos elèctrics, vehicles que seran clau en la transformació de les ciutats cap a la reducció d’emissions contaminants i que combina la seguretat (essencial en aquest tipus de transport de passatgers), el respecte pel medi ambient i la major capacitat de càrrega.

Prem per veure més contingut per a tu