Les Festes de Primavera neixen l’any 1963 arran de la prohibició de la celebració de Carnaval durant el franquisme, després que el Centre Fraternal i un seguit de personalitats de la vila prenguessin la iniciativa perquè el poble no es quedés sense exhibir les disfresses que havia preparat per Carnaval. L’acte principal de les Festes fou el Carroussel, una desfilada de carrosses i comparses pels carrers de la vila, que s’envoltà d’altres activitats i actes, alguns dels quals s’han mantingut al llarg dels anys i altres s’han esdevingut puntualment en alguna edició.

En aquesta exposició es fa un recorregut des dels inicis de les Festes de Primavera, destacant els actes i les activitats principals, les personalitats i associacions que han estat pioneres en les Festes, qui s’ha encarregat de l’organització al llarg dels anys, qui hi ha darrere de la creació de les carrosses i les comparses, i en què consisteix el Carroussel Costa Brava, que ha estat distingit recentment com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional. I és un motiu immillorable per crear aquesta exposició.

Gairebé 60 anys donen per molt!

A l'espai de la Bòbila, podreu gaudir d'un recorregut per la història de les Festes de Primavera i del Carroussel Costa Brava a través de fotografies, documents, textos, audiovisuals, objectes,...

També podreu observar les carrosses que han creat les colles carrossaires especialment per a l'esdeveniment!

Tot envoltat d'un entorn immillorable. Visiteu-la!