Un espectacle trencador, hipnòtic i visceral que sublima el flamenc més contemporani

Un espectacle de flamenc contemporani amb tres músics en escena i l'actriu i bailaora malaguenya, Mª del Mar Suárez "La Chachi". En aquesta confluència de ball, cant i música, La Chachi explora, a través de la dansa, la cerca de l’amor en el segle XXI, allunyant-se de les consideracions romàntiques convencionals.

Per a l'artista, l'acte d'escalar simbolitza la superació personal, mentre que el camí de la romeria representa la salvació. Dos camins que redimeixen el cos i que ens fan jugar amb allò inabastable.

La proposta és un viatge literal, transita d'un punt a un altre com a aventura, tragèdia. Pel camí el cos es transfigura en penitència, perquè un cos que prega es transforma, es postra a terra i es recargola. En aquesta cerca, a través d'una corporalitat extasiada, el flamenc es troba amb el krump, ball de carrer caracteritzat per moviments expressius, exagerats, lliures i altament enèrgic.

L'espectacle ha estat qualificat com a trencador, intens, hipnòtic, magistral i visceral, collint elogis a tots els llocs on s'ha presentat. És evident que La Chachi ha aconseguit establir el seu lloc en la tendència recent de redefinició i revaloració del flamenc, seguint el camí d'altres artistes com El Niño de Elche, Israel Galván o Rocío Molina.

Los inescalables Alpes, buscando a Currito va rebre el Premi Godot 2022 a millor espectacle de dansa, va ser inclòs en el 15è Catàleg de recomanacions de la comissió de dansa de Redescena i forma part de la llista dels 10 millors espectacles 2023.

Des del seu primer espectacle estrenat el 2017, Mª del Mar Suárez, La Chachi, ha acumulat diversos guardons i reconeixements, incloent 3 premis PAC el 2017 i el Premi Lorca 2018 de Teatre Andalús en la categoria de millor intèrpret femenina de Dansa Contemporània.