Segueix-nos a les xarxes socials:

Tres receptes refrescants amb papaia perfectes per als dies de calor

Les amanides no són l'única opció per a incloure aquesta fruita exòtica en el nostre pla gastronòmic

Tres receptes refrescants amb papaia perfectes per als dies de calorShutterstock

Amb l'arribada de l'estiu, molts són els que canvien els seus hàbits alimenticis. Els guisats i les receptes més pesades deixen pas a les amanides o els plats freds i lleugers, molt més apetibles quan estreny la calor.

Les tradicionals fruites i verdures són un clàssic que no pot faltar a cap nevera quan s'acosten aquestes dates. No obstant això, cada vegada més s'aposta per altres opcions més atrevides recorrent a fruites i hortalisses més exòtiques.

Entre aquestes alternatives, durant els últims anys ha destacat el mango, consolidant-se entre els productes més venuts de les fruiteries pel seu original i refrescant sabor, o la papaia, que permet donar un gir a receptes clàssiques, adaptant-les a noves textures i matisos.

Repassem algunes de les principals receptes que pots preparar recorrent a la papaia: delícies gastronòmiques que convertiran els teus plats en més saborosos i diferents, per a agradar al paladar de tots els integrants de la família.

1- AMANIDA DE PAPAIA I MANGO

AMANIDA DE PAPAIA I MANGO

Prepara 250 grams de papaia, una quantitat similar de mango, i ruca o canonges, en un pes una mica inferior. Tala totes dues fruites en tacs petits, però prou consistents perquè no s'esmicolin. Col·loca la ruca o els canonges com a base en el plat i totes dues fruites escampades per damunt. D'altra banda, fregeix lleument unes rodanxes de pernil serrà i col·loca-les per damunt, al costat d'unes perles de formatge suau. Escampa a més unes pipes de carabassa, i amaneix l'amanida. Per a això últim, suggerim una vinagreta amb vinagre de poma i mel de flors, a més d'oli d'oliva i sal.

2- POLLASTRE FREGIT SOBRE FESOLS TENDRES AMB CHUTNEY DE PAPAIA

Pollastre Fregit amb papaia

Pica ceba i all, posa-ho en un morter amb sal i després de picar-lo porta la mescla a una cassola amb oli. Mentre s'escalfa, afegeix trossets de poma i pera i tira una mica de pebre. Repeteix posteriorment aquest últim pas amb la papaia. Pots amanir el chutney amb gingebre, sucre bru, salsa de soia, vinagre, suc de llimona, vitet o julivert. D'altra banda, trosseja les mongetes i bull-les, fregeix trossets molt petits de pernil, i fes el propi amb el pollastre, prèviament arrebossat en farina i ou. Quan tot estigui llest, serveix les mongetes en la base del plat, col·loca el pollastre damunt d'elles, afegeix unes nous o passes i cobreix tot amb el chutney.

3- CRESTES DE PAPAIA I PERA

CRESTES DE PAPAIA I PERA

Prepara una crema triturant papaia i pera prèviament cuites i unes ametlles. Encén el forn a 190 °C i mentre es preescalfa, disposa la massa de les crestes en quadrats, emplena-les de la crema de papaia i pera i col·loca també una rodanxa de pernil (que pots haver-hi fregit prèviament, o no). Dona'ls forma, segella les vores amb una forquilla i enforna durant aproximadament 15 minuts

Prem per veure més contingut per a tu