El realitzador i productor de televisió Valerio Lazarov va morir la matinada matinada als 73 anys, segons va confirmar un portaveu del tanatori de La Paz a la madrilenya població de Tres Cantos, on hi ha el cos del realitzador d'origen romanès. Valerio Lazarov és reconegut com un realitzador televisiu que va revolucionar les pantalles durant els anys 70, famós per la implantació de la tècnica del zoom en la gravació d'imatges. Serà recordat, entre altres coses, per posar en marxa Telecinco, per programes com ¡Señoras y Señores!, las Mammachicho, VIP NocheHostal Royal Manzanares.

L'any 1968, el llavors director coordinador de Televisió Espanyola Juan José Rosón contracta un jove Lazarov etiquetat d'avantguardista i innovador, per un primer ?encàrrec al programa El irreal ?Madrid, espai musical amb una estètica trencadora que anunciaria ja el futur estil que Lazarov imprimiria a tots els seus programes, i que obté la Nimfa d'Or al Festival de Televisió de Montecarlo.

Valerio Lazarov s'instal·la a Espanya i es consolida com un dels realitzadors més importants de la televisió d'aquest país. Introdueix una manera de fer televisió desconeguda a la televisó, destacant la tècnica del zoom en la gravació d'imatges. En els anys successius aconseguiria èxits amb programes com La última moda (1969), que obté la Rosa de Bronze al Festival de Montreux; Especial Pop (1969-1970); Pasaporte a Dublín (1970); ¡Señoras y señores! (1973-1976), en què debuten davant de la càmera, entre altres, María José Cantudo, Norma Duval o Ángela Carrasco.

També es converteix en el director habitual de programes especials i gales musicals, i dirigeix els especials de nit de cap d'any des de 1970 fins al 1978. El 1978 se li encarrega la realització d'un programa d'humor i inventa Sumarísimo, amb Alfonso del Real i Manolo Codeso, que no té gaire èxit. El juny de 1979, Lazarov es trasllada a Itàlia, on va ser contractat per la RAI per a la realització d'una sèrie de programes, i el 1980, Silvio Berlusconi, al capdavant de Canale 5, el contracta per col·laborar amb ell en el seu projecte televisiu, en qualitat de director de producció de Canale 5 i president del Consell d'Administració, així com a Director de la productora Videotime. El 1989 torna a Espanya enviat per Berlusconi per posar en marxa la nova cadena de televisió privada Telecinco, participada majoritàriament per Fininvest, la societat d'Il Cavaliere.

Nomenat primer director general de Telecinco, es converteix en l'artífex i principal valedor d'una forma de fer televisió inspirada en l'estil del Canale 5 italià i que contrasta amb els cànons imperants en la televisó pública i en el seu rival Antena 3, la màxima expressió de la qual va ser el ballet de les Mammachichio. Programes com VIP Noche, amb Emilio Aragón i Belén Rueda, Tutti Frutti, que suposa el debut professional de Penélope Cruz o Vivan los novios amb Andoni Ferreño i la futura estrella de la televisió italiana Natalia Estrada, porten imprès el segell de Lazarov.

El desembre de 1994 va ser substituït i reemplaçat per Maurizio Carlotti a la direcció de Telecinco i l'octubre de 1996 va ser contractat per TVE com a assessor de programació, i es va encarregar de Brindemos por los 40, la gala aniversari de la cadena. La seva productora Prime Time Communications va produir la sèrie Hostal Royal Manzanares, emesa per TVE, amb Lina Morgan, i en què va arribar a actuar el seu fill Andrea Lazarov. Altres èxits de la seva productora van ser les sèries En plena forma (1997), amb Alfredo Landa, Tío Willy (1998), amb Andrés Pajares, La Noche de los errores (2000), amb Josema Yuste o el concurs infantil Pequeños grandes genios (2001).