Els 14 tripulants de El Barco: Rumbo a lo desconocido ja estan preparats per salpar. El reality d'Antena 3, basat en la seva sèrie revelació del mateix nom, arrenca aquesta nit en l'horari de màxima audiència amb una aventura que està previst que tingui un mes de durada. Després de realitzar un càsting per seleccionar els concursants, la cadena de Planeta estrenarà així el primer reality, produït per Globomedia, igual que la ficció, inspirat en una sèrie de televisió a Espanya.

El Cervantes Saavedra, el buc on es van gravar els exteriors de la ficció El Barco, aliè als seus rivals en la graella, partirà finalment convertint-se en l'única llar de 14 concursants que busquen un canvi de rumb en les seves vides. Igual que en la sèrie protagonitzada per Mario Casas, Blanca Suárez, Irene Montalá i Juanjo Artero, l'esforç, la disciplina, la convivència i la competència, més el misteri d'una ruta desconeguda, seran els pilars principals d'aquest reality basat en la superació personal i de grup.

El Barco: Rumbo a lo desconocido es desenvoluparà en alta mar, per la qual cosa els participants no atracaran en cap port, ni reposaran aliments. Per això, els riscos i els perills es multipliquen considerablement. El reality constarà de deu etapes, que coincidiran amb els seus deu programes, mentre que els concursants es dividiran en dos equips fins al seu cinquè lliurament, en la qual s'unificaran i la competició serà individual.

En cadascun dels trajectes es realitzaran tres proves. Privilegio (a bord del vaixell) donarà punts extres als guanyadors, mentre que a Inmunidad (a terra) l'equip que no guanyi perdrà un dels seus membres. Per últim, a Duelo (vaixell o terra), el capità triarà dues persones de l'equip perdedor pel seu rendiment i capacitats a bord. Els escollits s'enfrontaran en un duel i el que perdi abandonarà el vaixell.