La direcció d'El Campamento ha reconegut el progrés d'Alberto amb una sorpresa molt especial per a ell: conèixer en persona la cantant colombiana Shakira i assistir a un dels seus concerts a Madrid, recompensa que ha compartit amb una companya que ell mateix ha triat: Xika.

"Súper simpàtica, súper bona persona. M'ha dit que tirem endavant, que a la vida sempre veurem núvols, però que darrere dels núvols sempre hi ha el sol". Així de motivat es mostrava Alberto després d'haver parlat personalment amb Shakira, un privilegi al qual ha tingut accés com a recompensa a la seva evolució durant els últims dies i que El campamento recull en l'edició que Cuatro emetrà aquesta nit, a partir de les 22.30 hores.

La cantant colombiana rebrà els nois a Madrid. Afectuosa i molt propera, Shakira s'interessa pels dos nois i els anima a seguir lluitant per canviar la seva vida. Després de reunir-se amb ells en un hotel de Madrid, la de Barranquilla convida els nois al seu concert, on Xica i Alberto s'obliden per unes hores de la rutina del campament.

En el lliurament d'avui, els nois que participen del programa de coach de la cadena de Mediaset se sotmeten a una prova de supervivència en estat pur: passar la nit al desert de Tabernas. Gairebé tots semblen motivats amb l'experiència menys Yeray, que segueix patint problemes d'ansietat que provoquen el rebuig dels seus companys, que en desconfien.

D'altra banda, arriba l'hora de recompensar els nois pel seu esforç i gairebé tots reben notícies de les seves famílies menys Xika -que es nega a realitzar l'activitat de recompensa- i Iván, que sí que hi participa però no vol parlar amb els seus pares. Per afrontar les conseqüències dels seus comportaments violents, els joves mantenen una trobada amb una mare que va perdre el seu fill en una baralla.