Aquesta nit, a les 22.30 a TV3, arriba l'últim capítol de la segona temporada de Polseres vermelles. Arriba el dia més important dels polseres. El dia que el Lleó pren la decisió més difícil de la seva vida. El dia que tots els polseres es fan grans. "Per lluitar amb força has d'abandonar i per abandonar has d'haver lluitat amb moltes forces... ". Aquesta és una de les frases que Albert Espinosa identifica amb aquesta segona temporada, de la qual, per fi, avui sabrem quin és el desenllaç. Un últim capítol que, juntament amb l'anterior, parla "de ser valent o ser covard, de quant de dolor ha d'aguantar una persona, de què significa la lluita i de les decisions..." explica Espinosa.

Una segona temporada que, a falta de l'últim capítol, ha reunit una mitjana de 662.000 espectadors amb un 20,5% de quota. Una sèrie que "ja no és nostra, sinó dels seus seguidors", afirma sense dubtar el seu creador. Pau Freixas, director de la sèrie, també es mostra satisfet amb l'audiència, que s'ha mantingut fidel malgrat que "era una temporada molt dura i una aposta arriscada". Desitjant que el final deixi satisfets a tots els seguidors, per ell serà "coherent amb la tota temporada i amb aquest heroi romàntic, que és el que és el Lleó".

D'aquesta manera, en l'episodi final, els polseres es recuperen de la festassa de la nit anterior a l'hotel de Mallorca. Han intentat parlar amb el Lleó, però ell està decidit a no tornar mai més a l'hospital, passi el que passi. El Lleó visita el Salva, el germà del Benito, tal com ell li havia demanat que fes. Tots junts acaben vora un far, on llegeixen una carta del Benito al Lleó. En aquesta carta hi ha la clau que fa que el Lleó, finalment, es pugui plantejar si ha pres la decisió correcta. Aquest és el dia més important dels polseres. El dia que el Lleó pren la decisió més difícil de la seva vida. El dia que tots els polseres es fan grans.