Edurne Pasabán, primera dona a ascendir els 14 cims de 8.000 metres del món, serà guia de personatges com Kiko Veneno, Javier Sierra o Judit Mascó en la seva ascensió als cims espanyols, una experiència que està permetent a la muntanyenca conèixer les persones "darrere de les cares famoses".

Al programa Cumbres, l'esportista guipuscoana conviu durant dos dies amb músics, escriptors, artistes i esportistes, als quals assessora sobre la muntanya que han triat com a repte, encara que els moments de xerrada "espontània" serviran per mostrar el seu vessant més personal al costat de moments d'esforç i superació, ha explicat en la presentació de l'espai, que arriba avui a La 2.

També participen a Cumbres la nedadora Gemma Mengual , l'escriptora Espido Freire, la cantant Lucrecia Pérez, la campiona del món de trial Laia Sanz, l'exfutbolista Julio Salinas, la presentadora María Casado i l'exciclista Pedro Delgado. Pasabán ajuda el convidat a tota mena de menesters per a l'escalada, des dels més senzills, com fer la motxilla o caminar amb raquetes de neu, a enfilar per una roca o descendir en ràpel, passant per preparar el sac de dormir per pernoctar en un refugi.