La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert dos expedients sancionadors a Atresmedia i Mediaset per emetre contingut inadequat per a menors, segons ha informat l'organisme regulador. L'obertura d'aquests expedients es va aprovar en el consell de la CNMC del passat 18 de març pel possible incompliment dels articles 7.2 i 12 de la Llei General de la Comunicació Audiovisual.

En concret, Competència investiga si El Programa de Ana Rosa, de Telecinco, i Espejo Público, d'Antena 3, haurien emès "escenes i imatges, els continguts audiovisuals de les quals poden ser inadequats per a tots els públics". "El contingut "no s'adequaria a la qualificació facilitada per l'operador com a apte per a tots els públics", per la qual cosa "no encaixaria amb els criteris establerts en el Codi d'Autorregulació", que han subscrit tant Mediaset com Atresmedia", afegeix la CNMC.

Els fets podrien suposar infraccions administratives de caràcter greu, que comportarien sancions d'entre 100.001 i 500.000 euros. Competència subratlla no obstant això que l'obertura d'aquests expedients "no prejutja el resultat final de la investigació" i informa que ara s'obre un període màxim de 6 mesos per a la instrucció de l'expedient i per a la seva resolució.