Televisió Espanyola estrenarà el 2 de gener Hit-La canción, un talent show musical presentat per Jaime Cantizano en què 10 artistes consagrats de la música, com Melendi, Bustamante, Rosa o Marta Sánchez, buscaran el seu nou "número 1" convertint el treball d'un compositor novell en un èxit. "No busquem un cantant sinó un futur número u. Anirem a l'ànima de la cançó, anem a conèixer com neix un èxit", va declarar ahir Cantizano en una roda de premsa celebrada a Madrid, després de confirmar que el programa s'emetrà en horari de màxima audiència, i que constarà d'un total de cinc gales.

En cadascuna d'elles, dos artistes del pano?ama musical espanyol competiran per emparar el talent d'un compositor novell i quedar-se amb la cançó que considerin amb més possibilitats de convertir-se en èxit. Una vegada que els convidats -Auryn, Bustamante, Antonio Carmona, Sergio Dalma, Vanesa Martín, Melendi, Mojino Escocidos, Rosa, Marta Sánchez i Pastora Soler- hagin seleccionat la cançó que volen "fer seva", la "transformaran i adaptaran" al seu estil. És possible que això la faci irreconeixible fins i tot per al seu propi autor, de manera que el moment d'escoltar serà de màxima sorpresa: "Hi sol haver llàgrimes, plors i molta emoció, perquè pot ser que la cançó d'un 'heavy' acabi sent una balada amb Sergio Dalma", apunta Cantizano.

"Escollir (la cançó) ha tingut pressió -va advertir Rosa-, perquè per a la persona que espera ser seleccionada és un moment molt important. Afortunadament, puc identificar més o ?menys les sensacions, perquè vaig viure un moment semblant fa ja 13 anys". Segons Cantizano, la participació de Pastora Soler, que fa diverses setmanes va anunciar a la seva pàgina oficial de Facebook que deixava la seva carrera musical després d'haver patit un atac de por escènica, serà molt "emocionant", però no va aclarir si actuarà en alguna de les gales.