La Marató de TV3, dedicada enguany a la diabetis i a l'obesitat, posarà a la venda 220.000 còpies del disc el diumenge 29 de novembre -com a dia únic- a través de Diari de Girona, i catorze mitjans de comunicació més. El disc de La Marató, que reuneix artistes com Macaco, Raimon o Judit Neddermann, oferirà vint cançons, tretze de les quals adaptades per primera vegada al català i amb set intèrprets que debuten en aquesta llengua, com Niña Pastori o Bebe.

El llibre de La Marató, editat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el grup Llegir en català i que ja es pot adquirir, reflecteix la situació dels afectats per aquestes malalties metabòliques a través de catorze relats i diverses il·lustracions.

El disc de La Marató d'enguany és «el més emocional». Així el va qualificar ahir el seu director, Àngel Lacalle, en la presentació celebrada als estudis de TV3 a Sant Joan?Despí. En les últimes quatre edicions, El disc de La Marató ha estat el més venut de l'estat espanyol en xifres absolutes i el més venut al món, entre les 185.000 i les 200.000 còpies, en un sol dia.

Encapçalat enguany per Qualsevol nit pot sortir el sol interpretat per Macaco, el disc és una proposta musical que versiona en català cançons d'estils i gèneres diferents i que transmeten sentiments com la solidaritat, l'esperança, el dolor, la generositat, l'amor i l'amistat. Per primera vegada, s'incorpora en un mateix disc «oldies» catalans d'artistes com Raimon -que interpreta amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) Animal d'esperances i memòria-, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach i Jaume Sisa.

Una de les novetats de l'edició d'enguany és la incorporació d'una cançó en anglès cantada per la família dels Súpers i els SP3.