Diari de Girona

Diari de Girona

«La mamá y la puta», la pel·lícula que va escandalitzar Cannes

La cinta de Jean Eustache, guanyadora de la Palma d’Or el 1973, arriba avui en 4K a Filmin

Un fotograma de la pel·lícula «La mamá y la puta». | FILMIN

Durant gairebé mig segle, una de les obres de culte més importants de la cinematografia europea ha estat pràcticament inaccessible. Es tracta de La mamá y la puta de Jean Eustache, la guanyadora del Gran Premi del Jurat al Festival de Cannes el 1973 que aquest any s’ha restaurat en 4K i reestrenat al mateix certamen.

En la seva estrena original, Ingrid Bergman, presidenta del Jurat, es va negar que guanyés la Palma d’Or i el crític de cinema i assagista Gilles Jacob en va dir que era «una pel·lícula merdosa». No obstant això, en la passada edició del festival l’admiració del públic va ser unànime.

Així, gairebé 50 anys després de la seva estrena, la pel·lícula es convertia en la més aclamada del certamen i, en la seva reestrena en sales de cinema franceses, esdevenia tot un esdeveniment. La pel·lícula, de tres hores i mitja de durada, explica la història d’un atípic triangle amorós format per Alexandre, Veronika i Marie, a qui donen vida Jean-Pierre Léaud, Françoise Lebrun i Bernadette Lafont.

Aquest clàssic maleït i imprescindible arriba avui a Filmin, que a més ha fet oficial, mitjançant un comunicat, que l’any vinent també incorporarà al seu catàleg la filmografia completa de Jean Eustache, que inclou la també aclamada Mis pequeños amores.

Compartir l'article

stats