ABarcelona es van viure un dels millors Jocs Olímpics de la història. Banyoles se'n va beneficiar amb el piragüisme i Girona va tenir ocasió de donar-se a conèixer al món. Al voltant d'això s'ha construït una mitologia que pretén fer veure que el 100% de Catalunya s'hi va abocar amb uns jocs que representaven Espanya. Una fal·làcia. Hi havia gent que n'era contrària. Als Jocs de Barcelona'92 hi va haver també detencions d'independentistes catalans.

Una cosa i l'altra han alimentat des de Catalunya moviments de condemna a l'olimpisme des dels puristes de la catalanitat. Des de fa setmanes m'arriben correus denunciant el règim comunista de la Xina i la condemna al Comitè Olímpic Internacional. Tenen raó. És un règim execrable. No en tinc cap dubte.

Tan denunciable i fastigós com també ho era la pena de mort als Estats Units, on es van fer els Jocs d'Atlanta. O el blanqueig de capitals a Suïssa, on s'ha jugat l'última Eurocopa. O la Rússia de la corrupció i contrària als drets dels pobles que acollirà el Mundial d'Atletisme de 2013. Si hi ha seleccions catalanes, hi aniran?