Segueix-nos a les xarxes socials:

Cartes

Sobre la gratuïtat

de l'avortament

M. Carmen blanco alvarez. bescanó.

Ja fa uns quants dies, va sortir al diari que només dues clíniques de Barcelona faran els avortaments a tot Catalunya. Em sembla perfecte que es reconegui el dret a l'avortament, i que no es criminalitzi ni pacients ni professionals, però és un "problema" puntual i no una malaltia. La Generalitat ha destinat 3 milions d'euros per aquests problemes, que pujarien a 13.000 avortaments anuals. Resulta que ens tanquen CAP, plantes senceres d'hospitals, quiròfans, s'acomiada centenars de professionals, es moren persones perquè no arriben a la llarga llista d'espera, es retalla en educació, es desnonen famílies dels seus habitatges, hi ha gent que passa gana i sense sostre; amb tot això em sembla vergonyós i pervers que l'avortament sigui gratuït. Abans de la llei de l'avortament del 2010, les dones amb aquest "problema", es buscaven la vida allà on fos, i ara resulta que també hem de pagar-los amb els nostres impostos, mentre la classe política segueix amb el seu nivell de vida i als treballadors cada vegada ens escanyen més. Sr. Mas i companyia, revisin les prioritats d'aquest país. Fa un mes van decidir-se a treure's la paga de Nadal de 350 alts càrrecs, per finament dir que ho faran l'any que ve, (ja ho veurem). Tanmateix es treguessin les pensions als exministres i alts càrrecs, que des de fa 30 anys cobren pensions astronòmiques, i esperessin a cobrar fins als 65 anys com tot treballador, també estalviarien uns quants milionets. La classe política hauria de fer un màster per aprendre a ser honrats, honestos i justos amb qui paga els seus sous. Fa poc, el Sr. Mas anuncia una nova retallada de sous als funcionaris, les taxes universitàries, apujar el cànon de l'aigua i copa?gament de medicines. Em pregunto: I ells es tornen a abaixar els sous o es treuran la pa?ga de Nadal per un parell d'anys? I ens dema?na corresponsabilitat. I ells? Com sempre, opressors i oprimits, el món no ha canviat.

Tornem cap a la cova?

M. Teresa Prat. Banyoles.

Cada dia a un lloc o altre dels diaris hi veiem escrita la paraula crisi. I llegim articles i més articles que intenten trobar-ne els responsables i solucions imminents i màgiques. Quan acabem de llegir-los, ens desencisem, no hi veiem sortida. Però, i siÉ Heu provat d'agafar una lupa i llegir enmig de les línies d'aquests llargs articles? Fixeu-vos-hi bé, allà amagada hi trobareu potser una explicació, hi trobareu escrita una història que diu així: Fa més de dos mil anys, uns pastors van decidir seguir aquella estrella tan brillant que els va portar fins a la cova de Betlem. Des de llavors, han passat molts anys, i malgrat aquella estrella nit rere nit, any rere any, ha continuat brillant al cel, nosaltres hem caminat en una altra direcció, seguint altres estrelles, allunyant-nos cada dia una mica més del camí cap a Betlem. Lluny d'allà, avui veiem que moltes de les estrelles que hem seguit s'han anat apagant. La nit se'ns ha fet negra i fosca, però de lluny encara podem veure una petita llum encesa i brillant. Decidim-nos a seguir-la, posem-hi els nostres ulls, deixem-la que ens guiï, obrim-li el nostre cor. Cada pas que fem en la seva direcció, cada nit que passi, la veurem més gran i ens farà més llum i a poc a poc... Tornarem cap a la cova! Tornarem cap a Betlem.

"Offshore?" "Of sure!"

Àlex Casademunt Monfort. cerdanyola.

Paradisos fiscals? És clar! La constitució d'una empresa o l'obertura d'un compte en un paradís fiscal es publicita a Internet. Clicant al Google "Offshore" ens apareix una llista d'empreses que ofereixen aquests serveis. A continuació transcric algun fragment extret de les pàgines web d'aquestes empreses. "Una sociedad offshore al no morir nunca, puede ser utilizada en algunos países como medio de sucesión con el fin de evitar el impuesto sobre sucesiones. Como opción, la estructura offshore se puede combinar con un trust o una fundación con el objetivo de optimizar la sucesión". "Las sociedades extraterritoriales se suelen utilizar para transacciones en la bolsa o en el mercado de divisas. Los motivos principales son el anonimato que ofrecen, así como la atractiva política de fiscalidad de las jurisdicciones extraterritoriales (donde hay pocos impuestos, o incluso ninguno, sobre los beneficios obtenidos)". Mentrestant, els nostres governants justifiquen, sense complexos, les retallades salarials i socials per tal de reduir els dèficits públics. Amb quina autoritat ens poden acusar d'haver estirat més el braç que la màniga?

El títol del segon breu de la pàgina 3 del suplement Salut de dijous havia de ser: "Tallers al carrer per ensenyar a utilitzar els desfibril·ladors".

Prem per veure més contingut per a tu