Els europeus no poden travessar lliurement de França cap a Espanya per Catalunya perquè s'ha suspès temporalment el tractat de Schengen a fi d'evitar l'entrada d'"antisistemes" durant la cimera del Banc Central Europeu a Barcelona. Les suspensions temporals recorden els estats d'excepció.

Encara que "entrada d'antisistemes" sona a Física tots creiem entendre el que diu. Però convindria definir "antisistema" per alguna cosa més que pels efectes del bolcat de contenidors, llançament d'objectes contundents, destrucció de mobiliari urbà i ruptura de vidres en establiments comercials i hostalers o com vulgui que ho descriguin les forces i cossos de seguretat de l'Estat obligades a intervenir.

"Antisistema" es pot identificar amb grups d'europunkarrons fent guerrilla urbana socialment autolesiva però a aquestes alçades cal trobar-los un nom menys ambigu atès que ja no sabem què és el sistema. El Banc Central Europeu és el principal organisme antisistema social europeu, segons s'entenia abans. Hi ha ministres i consellers autonòmics que són destructors del sistema de protecció, sanitari i educatiu públics amb accions molt més greus per al conjunt de les persones que estellar un seient públic de plaça. Falta una policia que els reprimeixi. El sistema financer destrossa cada dia la manera com milions de persones es guanyen la vida, en deixa milers a la intempèrie, sense aliment ni salubritat... Encara que no s'executin a sang i foc són accions pròpies de gent salvatge i malvada (definició de vàndals), que torben la pau i concòrdia (definició d'aldarulls).

Per a Interior és fàcil assenyalar a la policia a qui contenir però per distingir millor "antiavalots" cal definir "avalots", i per definir "antisistema" aclarir de quin "sistema" es parla.