l'Església, que es passa la vida parlant de sexe, hauria de manifestar-se també sobre les últimes decisions del Govern. Encara no sabem què li sembla, per exemple, el fet que deixem d'atendre els immigrants malalts. No ens imaginem Jesús demanant-li la cartilla sanitària a un cec abans de sanar-lo. És més, Jesús atendria abans l'immigrant, el pobre, que el malalt amb recursos. He bussejat durant hores a Internet, buscant alguna manifestació de Rouco Varela o adlàters, signifiqui el que signifiqui adlàters, sobre aquesta iniciativa governamental, però sembla que no saben, no contesten. És com si haguessin decidit especialitzar-se únicament en divorcis, assumptes clínics (sobretot els relacionats amb l'embaràs), i tendències sexuals.

No ens sembla malament. Tampoc criticaríem que hi hagués cardenals o bisbes que opinessin tota l'estona sobre qüestions d'enginyeria aeronàutica o d'arquitectura modular. Però trobem a faltar les seves opinions sobre el tracte que d'ara endavant es donarà als malalts i als jubilats, que són, al costat dels immigrants, els sectors més desafavorits de la societat. Nosaltres som partidaris de la separació entre la religió i la política, però atès que la jerarquia es va polititzar tant quan governava Zapatero, no acabem d'entendre aquesta despolitització sobtada, com si haguessin estat víctimes d'una conversió.

A la Conferència Episcopal no l'afecta, segurament, la pujada d'IVA ni de les càrregues fiscals en general. Ja sabem que per no pagar no paga ni l'impost sobre béns immobles, però tot i així hauria de sortir en defensa dels seus fidels. No comprenem, en fi, aquest silenci sobrevingut quan més falta ens farien les seves opinions. Per exemple, és monsenyor Camino partidari de la dació en pagament? Comprenem que per opinar sobre aquest assumpte s'han d'adquirir certs coneixements d'economia, així com del funcionament dels bancs. Però per a gent que sap tant del matrimoni sense estar casada i del sexe sense practicar-lo no hauria de resultar difícil posar-se al dia en aquests temes que tant aclaparen la feligresia. Gràcies.