Al fidel lector del Diari

joan enric carreras mercader.

bellcaire d'empordà.

Sr. Josep Saura i Vidal, el felicito per ser un fidel lector de Diari de Girona, jo també ho sóc. En referència al Sr. Picas, ja fa anys que ens "escrivim", i per una raó molt simple, tal com vostè diu, cal que la nostra joventut sàpiga la història que no els han explicat, i precisament aquesta és la missiva que demano sempre al Sr. Picas, com a historiador que és, i a més per haver-ho viscut en persona. Vostè parla de la "revolució" que van fer les esquerres, i permeti'm que el rectifiqui, els qui van fer la Revolució van ser en Franco i tots els seus seguidors, ja he dit en les meves cartes que malauradament es van fer atrocitats, i que vostè ha esmentat amb noms i cog?noms... però jo no li puc fer la llista tal com vostè ha fet, perquè Diari de Girona hauria de fer una edició especial i de gran volum, atès que aquesta llista seria molt gran entre torturats, empresonats, assassinats i ?desapareguts... simplement per no tenir les mateixes idees i finalitats del dictador, portat "bajo palio" pel col·lectiu que crec que vostè defensa. Jo solament demano que es tingui també en compte aquestes altres persones i les seves families, que moltes no saben encara on plorar els seus morts... i això també forma part d'aquesta història.

Qui defensa els catalans?

Joan Boronat Lecha. blanes.

Existeixen a Espanya lleis que castiguin el racisme com tenen en països de la Unió Europea com poden ser Gran Bretanya, França o Alemanya, que faci que si algú insulta alguna persona d'una altra raça o cultura o a algun col·lectiu com el musulmà o l'africà siguin castigats o multats? Si existeixen, la meva pregunta és: Tenim els autòctons de Catalunya menys drets que els ciutadans arribats de fora? Per què el Govern espanyol permet que una part de ciutadans n'insulti una altra i quedi impune; i el que és més greu, instigats per partits polítics espanyolistes infiltrats a Catalunya i per les institucions de l'Estat, del qual encara formem part; i que aquest, en comptes de prendre mesures per frenar els insults dels plebeus, ataquin amb perfídia la nostra manera de gestionar la cultura i la llengua? Existeixen lleis internacionals o de la Unió Europea que puguin castigar o multar els individus que governen un Estat membre, que discriminen i maltracten, individualment o col·lectiva, ciutadans d'una part del seu territori? Si existeixen aquestes lleis, per què les institucions catalanes oficials o fundacions privades amb poder de convocatòria, no en fan ús?

La qüestió econò?mica entre Catalunya i Espanya és difícil de solucionar, malgrat que de tant en tant s'inventin mentides, com ara el del "policia dolent" en Rajoy i "el policia bo" la Camacho, que volen regatejar un pacte fiscal a la mesura del PP; però la qüestió cívica té fàcil solució; s'anomena respecte.

Càrrecs de confiança,

per a què serveixen?

Maria Salip Calvó. girona.

Enmig de tantes retallades i tant d'atur, que joves i no tan joves mileuristes són acomiadats de la feina, creiem que els "càrrecs de confiança", que ningú mai ha sabut per a què servien, ja que hi ha funcionaris competents per exercir moltes diverses tasques, doncs, ja es deixaven de nomenar; i vet aquí que el Sr. Santi Vila, que ha escalat d'alcalde de Figueres a conseller de no se què, ha nomenat com a càrrec de confiança un jove noi model. Tots suposem que aquests càrrecs es creen per endollar els amiguets i/o amiguetes de torn, però que aquí i ara encara seguim igual és impresentable, amb aquests hem de fer país? Més li valdria al Sr. Montoro vigilar aquests càrrecs i deixar en pau els humils funcionaris, que massa els ha retallat, o és que això és compètencia només de la Generalitat? Per començar el nou estat del benestar, la terra promesa sense atur, on els privilegiats seran els treballadors, ja que sense Madrid, aquí els euros ens cauran del cel i ja no ens hauran de rescatar aquests espanyols causants de tots el nostres mals?

Primer l'esternut, després l'ou, a la fi la gallina

Lluís Vilà Fernández. girona.

Res, el Big Bang no fou res més que l'esternut d'un dels déus de l'Olimp, tants déus tants esternuts, tants esternuts tants universos; cada esternut de cada ésser vivent de cada planeta dels diferents universos infinits són la proliferació exponencial d'infinits universos més adaptats a la intel·ligència, consciència i evolució dels seus habitants. En conseqüència, cada bombolla flotant sorgida de qualsevol esternut és l'ou que conté la llavor que dóna la vida a qualsevol organisme, per això l'ou va ser primer que la gallina i no al contrari. Dilema resolt...