C atalunya no és l'únic territori on li van bé les coses al castellà. El nombre de matrícules per aprendre aquest idioma al món s'ha incrementat un 8% durant l'últim any. Ara per ara hi ha 18 milions d'estudiants d'arreu que l'han triat com a llengua estran?gera, com va recordar la setmana passada el director de l'Institut Cervantes, Víctor García de la Concha, en la presentació de l'anuari de l'entitat. Si es manté aquest ritme, un de cada deu ciutadans del planeta parlarà espanyol en tres o quatre generacions i els Estats Units seran el país amb una quantitat més alta d'usuaris.

No obstant això, l'augment que més impressiona no és el que està tenint lloc al món tangible, sinó al virtual. Aquí s'ha produït un creixement superior al 800%. Aquesta progressió ha permès que, per exemple, el castellà sigui la segona llengua d'expressió a Twitter.

L'evolució del català a les xarxes socials és igualment positiva. Però de cap manera pot competir amb el boom de l'espanyol. En realitat, no ho hauria de fer. Catalunya, sigui quin sigui el seu futur polític, se n'hauria de beneficiar. El castellà també és patrimoni seu.