Segueix-nos a les xarxes socials:

Fer net

Em quedo amb la imatge d'un xipriota que es va presentar davant d'una sucursal bancària de l'illa de Kyperounta amb una excavadora, amb la intenció d'enderrocar l'oficina, malgrat que al final s'ho va repensar i va decidir aparcar l'excavadora davant l'entitat, sense causar mals majors. Llàstima, hauria estat un gran exemple i una gran reacció davant tot el que ha passat aquests dies i davant la impunitat del sector bancari i de les autoritats governamentals, i no ho dic només per Xipre; aquí tenim prou elements per pensar que necessitaríem moltes excavadores per fer net davant una situació que ja ultrapassa la ratlla de l'escàndol i la indecència.

La banca no es treu de sobre el punt de mira de la deshonestedat, la mala fe i la manca d'ètica i, per sort, hi comença a haver sentències suficients que demostren que més que un sector econòmic el que hem tingut els darrers anys ha estat una delinqüència organitzada que ha intentat escanyar la ciutadania fins a l'asfíxia més impune. Paraules com desnonaments, preferents, interessos abusius, condicions incomprensibles, abús de poder, engany, comissions excessives..., formaran part del diccionari per descriure la banca, per part d'aquesta generació i d'unes quantes generacions futures.

A la retina ja portem tantes imatges acumulades que proven una actitud de prepotència desmesurada, de manca d'ètica i de qualsevol manca moral que no ens pot sobtar cap reacció ciutadana, al contrari, ens sobta que no tinguem ja un exèrcit d'excavadores davant les sucursals bancàries per fer allò que qualsevol govern amb una mica de seny i de justícia hauria d'haver fet fa temps.

No cal anar a Xipre per conèixer de prop la desmesura. Aquí, tot just acabem de conèixer una sentència contra la Caixa que va vendre quatre pisos dúplex inexistents i que es negava a reconèixer l'estafa. Per cert, algú sap qui ens pot deixar unes quantes excavadores?

Prem per veure més contingut per a tu