Gràcies, Bàscara!!!

josep m. noguera almeda. barcelona.

Sí, gràcies a aquest municipi de l'Alt Empordà s'ha pogut resoldre, en part, la seguretat en la N-II que transcorre per la província de Girona. La N-II, carretera de la vergonya, s'ha deslliurat del trànsit de camions per aquesta deficient via. Tot el poble de Bàscara, amb el seu alcalde Sr. Luís Lloret i la plataforma "Prou camions N-II", encapçalada per la Sra. Eugènia Carbó, han aconseguit amb 80 dies d'accions el que no han aconseguit durant molts anys "nostres" representants del PP i PSOE en els diferents governs de l'Estat. Foment continua amb l'abandonament de la N-II. Tots els governs de l'Estat són culpables dels ferits i morts ocasionats pel llarg abandonament d'aquesta ruta. Gràcies a la vila de Bàscara s'ha aconseguit eliminar el pas de camions, un element més de la gran perillositat d'aquesta N-II. Esperem que aviat s'aprofiti l'AP-7 com a via alternativa i gratuïta. La tenacitat, la constància, la perseverança, el civisme i la fe de la vila de Bàscara han estat un clar exemple de la vitalitat de la societat civil. Gràcies, Bàscara!!!

La joventut

és el nostre futur

Àngela Ferrer i Mató. girOna.

Quan tot ho veiem una mica fosc i sembla que res bo tingui lloc, cal tenir esperança i confiar en la joventut, ara mateix força maltrac?ta?da per les minses oportunitats que s'està donant als joves i oblidant que potser ells tenen la clau d'un món millor i poden canviar aquest trist estat d'angoixa que es respira arreu.

Recentment vaig assistir com a convidada d'una entitat benèfica, l'Oncolliga, exactament, que té cura dels malalts de càncer en tots sentits, a un concert benèfic organitzat per en Cesk Freixes, cantautor, que amb tot un grup de joves actuaren a benefici de vàries entitats i va ser un goig i un gran plaer constatar com tanta joventut s'aplegava per intentar ajudar els més necessitats i com entenien que cal ajudar els desfavorits, ja sigui per pobresa, malaltia, desnonaments o alguna raó que els porta al patiment. De veritat que veure aquella joventut, tots amables, implicats a intentar aconseguir una societat millor i sense sentir les eternes picabaralles dels nostres polítics, em va fer passar no solament una estona superagradable, sinó que em va donar un gran alè d'esperança que de veritat necessitava.

De veritat cal animar els joves que són els més adients per dur la nostra nau a port.

No és normal la seva fòbia, Sr. Alfons Quintà

LLORENÇ RIERA.

Respecte a l'article publicat en aquest Diari de Girona, el dia 18 de l'actual, "La lluita contra un caganer Kitsch", del periodista Sr. Alfons Quintà:

Personalment, del Sr. caganer Kitsch (cursi) del qual vostè parla contínuament amb tanta malastrugança, un servidor només el conec i l'he vist, per la premsa i la TV, i el mateix puc dir de la Sra. Pilar Rahola, a la qual vostè qualifica de cervell curt.

El Sr. cursi que vostè ataca contínuament, a mi em sembla una persona seriosa i molt formal, amb bona oratòria i amb una educació exemplar. I quant a dir de la Sra. Pilar Rahola que té un cervell curt... No sé, tot plegat jo diria que el vocabulari que fa servir no està a l'alçada del que pot representar la seva capacitat intel·lectual, ja que si mal no recordo havia llegit en alguna ocasió que fins i tot havia exercit la carrera de jurista.

Cadascú té les seves creences personals i formes d'actuar, però penso que el respecte a les persones és primordial, i pregonar que impera l'agressivitat, el descontent i la dissolució social, i que tot ve de que vostè anomena caganer de la plaça Sant Jaume, no crec en l'argument, ni crec que faci cap favor a la nostra societat.

Un servidor estic molt lluny de la seva formació i capacitat intel·lectual, però permeti'm que li digui que no és normal la fòbia que deixa anar, de veritat, no és normal.

Ajuda als més necessitats?

José Morales Martín. PALAFRUGELL.

La Comissió Europea ha fet una proposta amb la intenció de crear el Fons d'Ajuda Europea per als Més Necessitats. L'objectiu principal d'aquest fons és proporcionar menjar i roba, combatre la pobresa infantil, i ajudar les persones sense llar.

El pressupost proposat per a 2014-2020 és de 2.500 milions d'euros. La principal eina per combatre la pobresa segueix sent el Fons Social Europeu. La comissió d'Ocupació i el ple votaran sobre la posició del Parlament en els propers mesos. Sento no obstant que amb tanta democràcia i, sobretot, burocràcia, un cop més, la proposta pot quedar en foc d'encenalls.