Segueix-nos a les xarxes socials:

Federalisme: Un fart de riure!

N'hi ha per riure, del federalisme del PSC. L'exconseller d'Economia i exdirigent del PSC, Antoni Castells, ha criticat l'actual cúpula del partit i el seu plantejament en el debat nacional i el dret de decidir. En una entrevista, Castells ha assegurat no entendre per què els socialistes catalans fan una proposta federal quan, segons ell, queda clar que «a Espanya creuen que hi ha massa autonomia». L'exconseller també s'ha mostrat crític amb el posicionament inequívoc del PSC contra una possible independència de Catalunya. «Els que no som nacionalistes espanyols i volem el màxim poder polític per a la nostra nació, no sé com podem dir a cegues no a la independència», ha afirmat.

En aquest sentit, ha assegurat no entendre com el PSC ha decidit fer una proposta per a una Espanya federal: «Les enquestes diuen que a la majoria d'Espanya la gent pensa que hi ha massa autonomia, i a Catalunya és al revés. Creuen que s'ha de presentar un projecte per donar més autonomia a Espanya quan Espanya creu que n'hi ha massa?», s'ha preguntat Castells, que ha afirmat que «en tot cas, qui ha de presentar una proposta federal, de veritat, a l'americana, a la suïssa, a l'alemanya, és el PSOE».

No s'ha estat de criticar que el PSC hagi tancat la porta d'entrada i sense alternativa clara a la independència de Catalunya: «Em sembla també molt sorprenent que diguin no directament a la independència. No la volen els nacionalistes espanyols. Els que no som nacionalistes espanyols, els que som fills del catalanisme polític i volem el màxim poder polític per a la nostra nació, no sé com podem dir a cegues no a la independència».

Esta dient dues coses: que bona part del PSC és nacionalista espanyol (cosa que nosaltres ja hem escrit en manta ocasions), baldament s'autoanomenin, com el PSOE, PP i C's «no nacionalistes», o també «constitucionalistes» és a dir, unionistes.

Però hi ha un altre aspecte important, que pot passar desapercebut, i que demostra que els socialistes -nacionalistes o no- presenten la proposta dita federalista sense cap rigor intel·lectual ni polític. Si l'exemple de federalisme que ens proposen és l'alemany o el nord-americà, no anem pas bé. Aquest federalisme només és possible en estats homogenis nacionalment i lingüísticament -com ho són ambdós països-, però mai s'aplica a països pluriculturals, com Suïssa, Bèlgica o el Canadà. El federalisme d'Espanya és un oxímoron (impossibilitat), ja que el mateix nom de l'estat indica un sol país, una sola cultura i una sola llengua, cosa que impossibilita del tot el reconeixement de la sobirania catalana. El germà gran del PSC i el seu cosí PP, a més, ja ho han dit del dret i del revés.

Per això Companys parlava de federació de pobles ibèrics, i això Espanya no ho voldrà mai... El van assassinar.

Prem per veure més contingut per a tu