Multar sí, serveis

al ciutadà, no

VÍCTOR DE LA CRUZ SAGARRA. GIRONA.

La poca vergonya de l'Ajuntament i de la Policia Municipal de Girona, que a les 11 i 10 de la nit del dissabte dia 15 de març es posa a multar tots els cotxes del carrer Santander del número 1 al 5, carrer tallat per obres. Fa més de sis anys que tenim obres en aquesta zona.

Els dos agents, amb els números 10220 i 10225, justifiquen les sancions perquè hi ha una línia groga i uns senyals de prohibit aparcar i pel fet que molesten els altres cotxes per entrar als pàrquings.

Els comento que al final del carrer no hi ha cap pàrquing, i que són les onze de la nit d'un dissabte. A la vegada els vaig comentar que els que molesten són els usuaris del kebab, que tenen tot el dia les portes obertes i beuen i fumen a la vorera a part de la mala olor que causa la seva activitat. Van acabar de sancionar i varen marxar sense fer res respecte als deu joves que continuaven bevent a la vorera.

CiU i la corrupció

Francesc Gombau. Girona.

En la seva ponència política, presentada aquest cap de setmana passat, CiU promet que en aquest suposat paradís d'una Catalunya separada de la resta d'Espanya, el seu partit aplicaria els "estàndards internacionals més avançats contra la corrupció". En fi, ja se sap que prometre és gratis però la realitat és la que és. CiU ha estat implicada en nombrosos casos de corrupció: Banca Catalana, Casinos, Planasdemunt, Cullell, Estevill, Ferrocarrils, Salut, Millet, 3%, etc. Prometre per al futur el contrari del que s'ha fet en el passat no sembla gaire creïble.

Demano a Artur Mas que no ens faci esperar a una hipotètica república bolivariana de Catalunya que potser no arriba i que apliqui des de ja al seu partit aquests "avançats estàndards" contra la corrupció que seran l'enveja de la humanitat. Per què endarrerir a demà el que ja pot fer avui?

SOS! Manquen neuròlegs!

ÀNGELA FERRER I MATÓ. Girona.

Des de fa un temps tots els defraudadors, pispes dels béns públics, rebedors de "sobres" sospitosos i un llarg etcètera de gent que ens ha engalipat, vivint a cor què vols mentre plomaven els fons públics i ens deixaven pobres com rates han perdut la memòria. Recordem les respostes davant els jutges: No ho sé, no me'n recordo... Us sona, oi?

Doncs davant de tanta amnèsia col·lectiva que afecta casos importants com: Cas Bàrcenas, declaració de la Infanta, cas Manga, cas Millet (per cert, algú ha vist el fèmur trencat de l'esmolat senyor? jo encara no m'ho crec, sóc com sant Tomàs "veure per creure"!) i gairebé tots els processos de corrupció ocorreguts últimament, faig una crida col·lectiva per tal que tots els neuròlegs es posin a examinar "les ments" d'aquests desmemoriats i així si no es poden engarjolar per robatori potser els puguem internar en algun sanatori que els retorni la memòria i puguem resoldre tants casos, aconseguint com a mínim que retornin tot allò que han oblidat haver furtat.

I potser donaríem feina a uns quants metges, ja que atesa l'abundància de casos que tenen processos oberts i no es resolen ja que ningú recorda res es necessitarien molts i bons professionals d'aquesta branca de la medicina. Engrossiríem les arques econòmiques i disminuiria l'atur! Mataríem dos ocells d'un sol tret! Que bé!

La discoteca Sivas de Tossa reobre sense llicència municipal

Imma Barber Turró. tossa de mar.

En relació amb l'article del periodista David Jiménez sobre la discoteca Sivas del dia 6 de març, i després de llegir les declaracions de l'alcaldessa de Tossa de Mar on afirma que "són els veïns que endarrereixen la prova de sonometria per no estar a casa" voldria dir- li que la prova de sonometria es va fer a casa nostra el dia que ens varen indicar per carta certificada i sense cap retard. Senyora alcaldessa, no entenem de quin retard ens parla.

Per part dels veïns sí que hi ha greus problemes, un és que la discoteca Sivas ha obert de forma precipitada per Carnaval sense tenir la llicència municipal i sense la prova de sonometria que posteriorment ha demostrat que la música era més alta de la permesa i calia abaixar-la per complir la normativa i un altre problema són els sorolls al carrer fins a les 6 o 7 de la matinada als quals fins ara s'hi ha afegit la música de la discoteca.

També voldria dir que ens agradaria que es tinguessin en compte les declaracions dels veïns al·ludits i no només les de l'Ajuntament.

Crimea i Catalunya

Joan Boronat Lecha. Blanes.

Pot ser que el que passa a Crimea no tingui res a veure amb Catalunya, però Rússia té molt a veure amb Espanya. L'imperi rus ha practicat una estratègia colonitzadora als països de l'antiga URSS, algunes regions de les quals van ser intensament repoblades amb ciutadans russos. Crimea té un enrevessat passat, però, ara, la realitat és que, a conseqüència a aquesta estratègia colonitzadora, la població russa i els seus descendents es volen integrar a Rússia per la força.

El regne de Castella va esdevenir executor del poder de la monarquia hispànica, s'apoderà del nom d'Espanya i, practicant l'estratègia imperialista, va envair, colonitzar i poblar els pobles conquerits. A les colònies ultramarines els va sortir el tret per la culata, ja totes són independents. Als antics regnes de Mallorca i València, als colonialistes els està sortint prou bé, però que no es facin il·lusions, ja veurem què passa en un futur.

En canvi a Catalunya sembla ser que no els acaba de sortir com esperaven; és significatiu i d'agrair que gran part de la població d'origen extern de Catalunya, a la qual el franquisme va fer abandonar llur terra d'origen, trens plens de gent, com va dir, amb tota bona intenció, la Montserrat Carulla, ara tinguin el desig de tallar amb aquest món feixista i colonitzador. Nous catalans que s'han sumat a la causa independentista, omplint el buit que deixen vells catalans, que tenen por de perdre privilegis, com ara part de la casta política, als quals, per molt que vulguin fer creure que s'han posat davant del carro de la independència, se'ls veu massa el llautó.

És hora de que Brussel·les reconegui que els pobles que formaven la Corona d'Aragó han estat, i estan, tractats com colònies de Castella, embolcallada amb el nom d'Espanya; i com tota colònia tenim dret a la independència.