Els pastorets infantils de Palau-sacostaNarcís Cadena i Masó. Girona.

La Residència Assistida de Palau-sacosta -en diferents dies del període comprès entre el 15/12/2014 i el 05/01/2015- ha fet una programació d'activitats, d'acord amb les ofertes rebudes. Hi ha grups que repeteixen i altres actuen per primera vegada. Tots han estat benvinguts, per la solidaritat que demostren. En el seu conjunt, alguns actuen per altruisme, altres per humanisme... S'han fet activitats diverses. Hi han actuat: amos amb els seus gossos ensinistrats; cors de nens i corals de jubilats; una orquestra els oferí un concert... La Residència també dóna gràcies per la generositat rebuda durant aquests dies. Les persones allí acollides -si volien- van poder assistir a la Missa del "pollet" i per Cap d'Any, també podran fer-ho per la intenció que vulguin.

L'Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta no hi podia faltar. Enguany les novetats són moltes i variades. El dia 28 -festivitat dels Sants Innocents-, un reguitzell d'infants va protagonitzar l'acte. El relleu generacional d'intèrprets fou total. El Sr. Xavier Bosch ha tingut cura de l'organització, la tramoia, la música, l'adaptació d'una part de l'obra dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. També va dirigir els actors i els feia assajar. Els nens i nenes tenien edats compreses entre els 7 i els 12 anys i la majoria procedien de famílies de l'Associació de Veïns. El públic va correspondre amb molts i forts aplaudiments a cada planta i el Sr. Bosch ho va agrair i es comprometé a "tornar-hi l'any vinent -si Déu vol- amb un nou guió, més intèrprets i altres millores".

Desitjo el millor per al 2015 a l'Agrupació, l'Associació i la Residència de Palau-sacosta.

Que Déu ens ajudiKim Durall. Banyoles.

Agrairia a les autoritats de fresses i sorolls que prohibíssiu definitivament, d'un cop per tots, les petadores, de variadíssima mena acústica, en l'àmbit de la urbanització Puig Suris (Banyoles Park).

Les nit que no hi ha petadores dormo d'un seguit; les que n'hi ha és una tortura contínua de despertar-se, o ja de no poder-se dormir, en tota la maleïda nit. I és que les posen dins la urbanització mateixa o en el seu àmbit més pròxim.

Els senglars no en fan cas per l'abús d'aquestes màquines infernals que atempten contra l'ecologia més elemental. I en mans d'esparrecaterrosos desconsiderats són una tortura del tot inadmissible.

Espero doncs del vostre bon criteri i objectivitat la prohibició absoluta allà on algú es queixi, encara que el millor fóra la prohibició absoluta a canvi d'utilitzar sistemes no acústics per regular la presència de senglars.

Per sentit comú, recalco altra vegada, heu de prohibir aquestes màquines infernals de sobresalts i pertorbacions acústiques de tota mena, fluixes i fortes, d'aire comprimit o explosions, tan visiblement ineficaces, ja que els senglars, que no són tontos i ja saben de què va, s'hi han acostumat.

"Pastorets-Catecisme" a la JonqueraFrancesc A. Picas. LA JONQUERA.

Diumenge, dia 4 de gener, a l'església de Santa Maria de la Jonquera es representaran deu estampes teatrals-musicals nadalenques sota el nom de "Pastorets-Catecisme". Es tracta de la versió infantil dels meus pastorets La Flor de Nadal. Les estampes estan interpretades pels nens i nenes del catecisme amb col·laboració del cor parroquial. Es representen en el presbiteri de l'església. Una novetat en el teatre de "pastorets".

Entre els principals centres teatrals de la província que representen els pastorets La Flor de Nadal destaca per la seva acurada presentació escènica "Els Pastorets de Pals" sota la direcció de Francesc Roig. Els representen els dies 4, 6, 11 i 18 de gener

La Flor de Nadal ha estat guardonada amb la "Creu de Sant Jordi" en les representacions de l'Ametlla de Merola (Berguedà), sota el subtítol d'"Els Pastorets de l'Ametlla". Els representen els dies 4, 11, 18 i 25 de gener.