En contesta al Sr. Francesc Garcia

Gloria Padura. Directora de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta.

En relació amb la carta publicada en aquest diari el passat dia 2 de juliol, signada pel senyor Francesc Garcia, des de la direcció de l'Hospital Trueta volem demanar disculpes per la demora en l'horari de la visita que tenia programada. Els horaris de les citacions a consultes són orientatius i es poden veure endarrerits per motius assistencials.

Pel que fa a la preocupació que expressa el pacient per l'estat del seu ull, un cop revisat el cas, des d'aquesta direcció considerem que l'assistència i el seguiment que se li ha fet al servei d'oftalmologia -on en els darrers vuit mesos se l'ha visitat en dotze ocasions- han estat sempre correctes.

Seguint criteris clínics, el senyor Garcia té una nova visita programada d'aquí a cinc mesos, però si en aquest temps percep alguna molèstia que l'intranquil·litzi, pot acudir al servei d'Urgències on serà atès immediatament.

Resposta i final

Luis carrillo. girona.

Senyor Boronat, és impossible dialogar amb vostè. No té un discurs articulat, ho barreja tot (els pantans, les monedes, l'estelada, la bandera de la II República), intercala presumptes acudits. En fi: em rendeixo. Si no és capaç de percebre la realitat i comprendre-la, ho sento. Però sense una base compartida és impossible parlar. Vostè s'aferra als llocs comuns i es creu les llegendes, manipulacions, mentides i mites nacionalistes?Doncs enhorabona.

Recapitulem. Tot això venia a propòsit de l'enveja per la sensibilitat del poble americà, capaç de rebutjar l'ús d'una bandera perquè molesta una part de la població. Hi ha qui no té aquesta sensibilitat, hi ha qui prefereix ofendre al proïsme, doncs molt bé. Seguiu així. Jo prefereixo seguir sentint enveja dels americans.

No em resisteixo, però, a un parell de matisos. Repassi les normes de procediment penal franquistes: Franco no signava penes de mort. Repassi la seva carta: vostè diu que l'actual bandera d'Espanya la va imposar el franquisme. Repassi els discursos de Fidel o de Hitler: nacionalistes confessos i per això totalitaris. El que em sembla intolerable és la mentida: Mostri'm una sola resolució judicial en què es retiri la custòdia a un pare per no ensenyar castellà als seus fills. El que vostè diu és mentida. Absoluta, grollera, pura mentida.

El que m'agrada és l'esperança que apunta al final: es pot sobreviure a l'adoctrinament a les escoles. I m'agrada que implícitament està fent un parangó entre el franquista i l'actual. I m'encanta aquesta actitud seva -tan espanyola- justificant els propis abusos en els errors aliens del passat. Espanyols tots?

Som assenyats

Xavier Serra Besalú. GIRONA.

Dia rere dia està tothom més convençut que l'emancipació respecte a l'Estat espanyol és una necessitat per a la supervivència de Catalunya. Si algú ens vol esca?nyar, sembla lògic intentar desempallegar-se'n, oi? Ara bé, molts diem que... i si després ho féssim pitjor? Qui aturarà la corrupció? No seria millor no tocar gaire res i anar tirant? M'ho diu gent gran, que encara tenen una pensió petita; m'ho diu un treballador d'una empresa on els han amenaçat d'anar-se'n; m'ho diu un estudiant que no sap com podrà entrar al món laboral... És la pressió de l'amenaça i la por. Amb tot: i no ho sabem fer prou bé? El futur que construirem ha de ser millor, pels que hi vivim i pels que hi viuran aquí.

Els catalans treballem, estimem la llibertat i la pluralitat, etc. però -si ho volem fer bé- hem de tenir seny. Cal pensar ara com ha de ser la futura Constitució. A Girona, en el marc de les trobades que convoca l'ANC, es tracten aquest punts forts. Aquest dijous, dia 9, pensem sobre la Constitució: què és, com es fa, què s'està fent... El ponent és Jordi Rich, de reiniciacatalunya.cat, i especialista en la convenció constitucional catalana. És un acte obert, i informar-se'n és senzill: aneu a @GxiANC.

Hem de ser assenyats: per això en parlem abans, serenament.

El Girona FC discrimina aturats i penyes

manuel arévalo de la torre. girona.

Amb motiu de la renovació d'abonaments, els preus de «Categoria Especial», per a Gol, Preferent i Tribuna, reservats a Majors de 65 anys (nascuts abans del 1951), membres de les Penyes Oficials, jubilats, aturats i discapacitats.

Vet aquí que quan el dia 3 a les 14.11 h. atenen la documentació que els havia enviat, acceptant la renovació i adjuntava el certificat de demanda d'ocupació, per al corresponent descompte en la zona de Tribuna (360€), em truquen per telèfon des de l'administració dient-me que hi ha hagut un error, s'ha corregit i ni els aturats ni les ?penyes poden beneficiar-se d'aquest descompte a la zona de tribuna, només preferent i gols.

Parlo amb una altra responsable, que argumenta el mateix error tipogràfic i aprofundeix en el sentit de la incongruència que a un aturat no se li ha de donar benefici en una zona on pel seu poder adquisitiu no arriba. Li raono la barbaritat i el judici de valor, a la qual cosa em contesta que jo, per la meva economia, no he de beneficiar-me; sí, és cert, puc pagar-ho, però estic a l'atur.

Una altra, textual: «Senyor, només li he de dir que aquest error es va corregir ahir (2/7) al Diari de Girona (no és cert), vostè no pot acollir-se a aquest benefici i si vostè el que vol és estar calentet, no mullar-se o a l'ombra 480€». 17.53 h. Corregeixen la Web a les 16.15 h i nota en la de Facebook a les 16.25 h. A les 18 h, em rep un directiu que no només defensa les seves secretàries sinó que argumenta que és humiliant per a una persona que no pot, per estar a l'atur, oferir-li aquest tipus de beneficis.

En definitiva, excuses de mal pagador i que d'una manera caciquil, arbitrària, dèspota, grollera, capritxosa i sense raó han ordit amb l'única finalitat de perjudicar-me personalment.