La família Trump ho copa tot: els programes del cor i les columnes de política, fins i tot l´interès dels serveis d´intel·ligència de Vladimir Putin. Melania Trump està recelosa i aspra amb el seu marit i els especialistes en llenguatge corporal ho van detectar en un o diversos rebutjos, de la noia, al moviment de fer manetes d´ell. De fet, en la visita del matrimoni Trump al papa argentí, la senyora Melania es va vestir de Dolores de Cospedal en Divendres Sant manxec, el que podria ser interpretat com el signe d´una pulsió suïcida, tret que els russos li hagin fet arribar, amb més o menys discreció, les fotos de les aventures del seu marit als prostíbuls moscovites.

Com que Melania Trump és primera dama i la llei de divorci americana és molt punitiva amb el/la infidel (i amb el que té més diners dels dos), si al final arriba la ruptura, Déu no ho permeti, hauran de nomenar-la reina d´Oklahoma i Kansas en qualitat d´indemnització per deixar de ser first lady. Trump va convertir la seva carrera, també la política, és un continu reality, un disparador d´emocions, fanfarronades i por agitada. En aquest mitjà, no té rival (i sense passar per l´Actors Studio), senzillament perquè gairebé totes les persones assenyades que feien un altre tipus de televisió (i de periodisme) s´han passat a la crida de les glàndules i l´agitació hormonal. Un dia d´aquests, Trump nomenarà senador el seu cavall. O al seu fill, no hi acabo de veure la diferència.

A l´altre culebró, el Russiagate, per primera vegada es tenen proves -de la NSA, que mana encara més que la CIA- d´una intromissió russa al dispositiu informàtic de les eleccions i no es descarta que puguin alterar-les. Putin diu que no ha estat ell, sinó «uns patriotes».

No deixa de ser un acte de justícia poètica que Putin doni suport, en cada oportunitat, al pitjor de cada casa. En el fons, és una forma d´autocrítica i tota la culpa no és de la cursi de Hillary Clinton, ja que no pocs electors van veure en el magnat Trump una mena d´heroi de la classe obrera. I tot per preferir la volumetria testicular a un instant de reflexió.