Segueix-nos a les xarxes socials:

Malgrat el mantra que les màquines mai no podran substituir-nos, vam començar a parlar dels robots com si fossin uns altres. Com si fossin l'alteritat, fins i tot. Per aquí es comença. Fa poc, en un hospital nord-americà, un robot va entrar a l'habitació d'un malalt per notificar-li que tenia els dies comptats. El pacient i la família es van enfadar molt. Els va semblar una falta de tacte perquè encara no hi ha costum. Quan trobem l'algoritme adequat, les màquines donaran el condol millor que un diplomàtic. A la meva família vam tenir un parent cònsol al qual recorríem per a la resolució d'aquestes situacions. Era un home sense sentiments, però amb un gran sentit del tacte. Si em donen a triar entre els sentiments i el tacte, em quedo amb el tacte.

El sentiments proporcionen vots (o venien proporcionant-los), però són una pesta. Pablo Casado diu que vol arribar a la presidència per «socarrar-se per Espanya». Un se l'imagina cremant-se a l'estil bonze l'endemà de trepitjar Moncloa. Molts el votaríem si el creguéssim, però aquesta campanya va de mentides i d'emocions fortes. No obstant això, és possible que les emocions fortes hagin deixat de funcionar com en altres temps. El més semblant a un robot dels candidats és Pedro Sánchez i va el primer en les enquestes. L'afer d'obrir-se les venes per ideals abstractes, quan hi ha tantes necessitats concretes, té el seu públic, però està en decadència.

Vol dir que si vostè es vol socarrar, faci-ho per qualsevol altra causa, però no per Espanya. El que Espanya necessita ara és una cap fred i uns peus calents. Potser un robot ben programat capaç de descriure'ns la realitat i la manera més adequada de corregir-la, ja que en el que estem tots d'acord és que es tracta d'una realitat escombraria. No és que ens anem a morir, com el pacient de les primeres línies, però l'horitzó a curt termini tampoc és com per tirar coets. Per cert, que demà he de viatjar a Barcelona, ??de manera que li he preguntat a Siri quin temps tindré. M'ha respost a l'instant que farà bon dia, afegint a continuació la màxima i la mínima. Era el que necessitava. Siri mai sé socarrarà per mi, però si li dic que em desperti a les set, em desperta a les set. Doncs això.

Prem per veure més contingut per a tu