Segueix-nos a les xarxes socials:

Terra de purins

Està perfectament estudiada la jugada d' Ada Colau de fer canvis importants en el preu del transport públic metropolità. Els riscos i els beneficis. Sobretot els beneficis. La jugada parteix de la premissa que no pot rebaixar el preu de tots els títols perquè el transport públic metropolità és molt deficitari. Encarida i convertida la T-10 en un títol per cisar turistes i gent de comarques, calculen que permetrà compensar la importantíssima rebaixa del títol mensual que afavoreix fonamentalment els barcelonins. Els seus votants i administrats, vaja!

Els comuns mai s'han amagat que el seu interès i la seva mirada del món és exclusivament barcelonina. En canvi allò que ara s'anomena territori com qui parla de l'ovella ripollesa -abans dit províncies- per a ells és políticament irrellevant. I ara, associats amb el PSC, aquesta convicció és encara més ferma perquè aquest partit també té el seu graner electoral a l'àrea metropolitana. Els comuns són metropolitans practicants de naixement i per convicció, mentre que el PSC cada dia ho és més perquè el procés independentista l'ha esquifit en moltes comarques on abans era fonamental.

La renúncia a Catalunya dels governants de Barcelona, que té un símptoma en aquest canvi del preu dels títols del transport, no és nova però l'ha accentuat el procés independentista. I té un cert suport sociològic. El d'aquell barceloní classista que pràctica una certa xenofòbia envers la gent de la perifèria a qui acusa de ser una mena de plaga de tèrmits que provoca la majoria dels mals del país i de la seva ciutat. No és una actitud nova. Sempre hi ha hagut un reducte de barcelonins de dretes i de l'esquerra arrogant que consideren que la gent de comarques són els que han destruït la seva Barcelona cosmopolita (segons la seva visió del cosmopolitisme). I ara estan absolutament terroritzats perquè a les dues darreres eleccions (generals i municipals), a la capital catalana el partit més votat ha estat ERC. Aquests classistes temen que aquella enyorada Barcelona del cosmopolitisme de color sèpia acabi essent, sociològicament, una terra de purins.

Prem per veure més contingut per a tu