Segueix-nos a les xarxes socials:

Vols conèixer el millor mètode per conservar aliments i cuidar la salut?

El vinagre i la sal són perfectes per no perdre les propietats dels aliments

Cuidaràs la teva salut digestiva, entre molts altres beneficis

Vols conèixer el millor mètode per conservar aliments i cuidar la salut?freepik

Mantenir els aliments en bones condicions, tot i no menjar-los frescos, és essencial per evitar problemes de salut. Els microorganismes i els bacteris solen proliferar ràpidament si l'aliment no està ben conservat. Per una bona conservació, solem utilitzar el congelador; però, si el producte no necessita el fred extrem per mantenir-se bé, què hem de fer? T'expliquem com conservar-lo amb la tècnica de la confitura. Confitar aliments és una pràctica tradicional; la qual ens ajudarà a mantenir els nostres productes frescos durant un bon temps, mantenir els seus sabors intactes i a més, farem que millorin les seves textures. Si això no ens sembla suficient, confitar aliments té molts beneficis per a la nostra salut. Per a fer-ho només necessitem un pot de vidre, posar-hi una barreja de sal, vinagre i altres ingredients. Vols conèixer tots els beneficis d'aquesta pràctica! T'ho expliquem.

Algunes de les raons que motiva la gent a envinagrar els aliments són diverses:

  • Conservació de nutrients: pot ajudar a preservar els nutrients essencials dels aliments. Tot i que exposa els aliments a la sal, la fermentació i altres processos poden ajudar a mantenir vitamines i minerals importants.
  • Millora de la digestió: promou la producció de probiòtics i altres bacteris beneficiosos durant el procés de fermentació. Aquests microorganismes poden millorar la salut intestinal i la digestió.
  • Millora dels sabors: realçant els sabors dels aliments. Els processos de fermentació poden produir compostos saborosos, com àcids orgànics, que donen lloc a un sabor únic i complex.

Millorar el sabor dels aliments

  • Reducció de l'índex glucèmic: En alguns casos, el procés de confitar, pot disminuir l'índex glucèmic dels aliments. Això significa que aquests aliments tenen un impacte més lent en els nivells de sucre a la sang, i que, per tant, són beneficiosos per a les persones amb diabetis o per a aquells que volen mantenir nivells de sucre estables.
  • Aportació de microorganismes beneficiosos: mitjançant la fermentació, es generen bacteris probiòtics i altres microorganismes beneficiosos que contribueixen a una flora intestinal saludable.
  • Millora de la biodisponibilitat: el procés pot trencar les unions moleculars complexes dels aliments, fent que certs nutrients siguin més fàcilment absorbibles pel cos.
  • Sense additius químics: En comparació amb altres mètodes de conservació, com els additius químics, l'envinagrat sol utilitzar ingredients naturals, com ara la sal i el vinagre.

És important tenir en compte que els beneficis del confitat varien segons el tipus d'aliment i el mètode de preparació. No tots els aliments, per tant, tindran els mateixos efectes positius per a la salut. A més, les persones amb restriccions de sal o altres problemes de salut han de moderar el consum d'aliments confitats en vinagre, ja que poden ser rics en sodi. Com amb qualsevol canvi a la dieta, és aconsellable consultar amb un professional de la salut abans d'introduir-ne grans quantitats dins la teva alimentació.

Prem per veure més contingut per a tu