Això és el que li passa al teu cervell si menges festucs cada dia

Aquest aliment està cada cop més valorat pels seus positius efectes sobre el metabolisme, cervell i salut cardiovascular

Festucs

Festucs / FREEPIK

Els festucs són un dels fruits secs més consumits al nostre país. A més de ser un aperitiu perfecte, compta amb múltiples propietats gastronòmiques. Aquest aliment està cada cop més valorat pels seus positius efectes sobre el metabolisme, cervell i salut cardiovascular.

Segons apunta el portal de divulgació sobre salut 'Health', els fruits secs contenen una bona quantitat de greixos saludables, fibra soluble i insoluble i proteïnes vegetals. Aquest contingut té efectes beneficiosos per al nostre cos, com el creixement d'espècies bacterianes a la nostra flora intestinal o afectes antiinflamatoris.

Els festucs compten amb un alt índex de compostos antioxidants flavonoides, com les flavones i les antocianines. Estudis científics han determinat que consumir habitualment flavonoides redueix el risc de deteriorament cognitiu, tal com apunta el medi científic 'Neurology'.

D'altra banda, els festucs compten amb luteïna i zeazantina, substàncies beneficioses per al nostre sistema nerviós. Aquests carotenoides es troben també en fruits i verdures vermells i taronges, com les pastanagues i els pebrots. Aquests compostos representen el 77% total del contingut de carotenoides del nostre cervell, i són importants en el bon funcionament de la funció cerebral.