Vols conèixer el millor mètode per conservar aliments i cuidar la salut?

El vinagre i la sal són perfectes per no perdre les propietats dels aliments

Cuidaràs la teva salut digestiva, entre molts altres beneficis

Sabies que conservar els aliments en vinagre pot ser la solució als teus problemes de salut?

Sabies que conservar els aliments en vinagre pot ser la solució als teus problemes de salut? / freepik

Eva Remolina / AMIC

Mantenir els aliments en bones condicions, tot i no menjar-los frescos, és essencial per evitar problemes de salut. Els microorganismes i els bacteris solen proliferar ràpidament si l'aliment no està ben conservat. Per una bona conservació, solem utilitzar el congelador; però, si el producte no necessita el fred extrem per mantenir-se bé, què hem de fer? T'expliquem com conservar-lo amb la tècnica de la confitura. Confitar aliments és una pràctica tradicional; la qual ens ajudarà a mantenir els nostres productes frescos durant un bon temps, mantenir els seus sabors intactes i a més, farem que millorin les seves textures. Si això no ens sembla suficient, confitar aliments té molts beneficis per a la nostra salut. Per a fer-ho només necessitem un pot de vidre, posar-hi una barreja de sal, vinagre i altres ingredients. Vols conèixer tots els beneficis d'aquesta pràctica! T'ho expliquem.

Algunes de les raons que motiva la gent a envinagrar els aliments són diverses:

  • Conservació de nutrients: pot ajudar a preservar els nutrients essencials dels aliments. Tot i que exposa els aliments a la sal, la fermentació i altres processos poden ajudar a mantenir vitamines i minerals importants.
  • Millora de la digestió: promou la producció de probiòtics i altres bacteris beneficiosos durant el procés de fermentació. Aquests microorganismes poden millorar la salut intestinal i la digestió.
  • Millora dels sabors: realçant els sabors dels aliments. Els processos de fermentació poden produir compostos saborosos, com àcids orgànics, que donen lloc a un sabor únic i complex.
Millorar el sabor dels aliments

Millorar el sabor dels aliments / @ Racool_studio

  • Reducció de l'índex glucèmic: En alguns casos, el procés de confitar, pot disminuir l'índex glucèmic dels aliments. Això significa que aquests aliments tenen un impacte més lent en els nivells de sucre a la sang, i que, per tant, són beneficiosos per a les persones amb diabetis o per a aquells que volen mantenir nivells de sucre estables.
  • Aportació de microorganismes beneficiosos: mitjançant la fermentació, es generen bacteris probiòtics i altres microorganismes beneficiosos que contribueixen a una flora intestinal saludable.
  • Millora de la biodisponibilitat: el procés pot trencar les unions moleculars complexes dels aliments, fent que certs nutrients siguin més fàcilment absorbibles pel cos.
  • Sense additius químics: En comparació amb altres mètodes de conservació, com els additius químics, l'envinagrat sol utilitzar ingredients naturals, com ara la sal i el vinagre.

És important tenir en compte que els beneficis del confitat varien segons el tipus d'aliment i el mètode de preparació. No tots els aliments, per tant, tindran els mateixos efectes positius per a la salut. A més, les persones amb restriccions de sal o altres problemes de salut han de moderar el consum d'aliments confitats en vinagre, ja que poden ser rics en sodi. Com amb qualsevol canvi a la dieta, és aconsellable consultar amb un professional de la salut abans d'introduir-ne grans quantitats dins la teva alimentació.