Segueix-nos a les xarxes socials:

Blanes multa amb 3.300 euros l'empresa que va tenir una avaria als Focs d'Artifici

La Pirotècnia Zaragozana va fer el llançament de forma manual per un error informàtic, "deslluint l'espectacle"

Blanes multa amb 3.300 euros l'empresa que va tenir una avaria als Focs d'ArtificiQuim Llorens

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Blanes va acordar el passat 27 d'octubre sancionar amb un total de 3.305,37 euros l'empresa Priotècnia Zaragozana, que en el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, celebrat del 24 al 27 de juliol, va tenir una avaria informàtica que va afectar el tret, deslluint l'espectacle en la principal jornada del certamen.

La sanció correspon a la confiscació dels 950 euros que l'empresa va dipositar com a garantia del compliment del contracte (que es considera que no es va seguir) i 2.355,37 de sanció -corresponent al 15% del contracte-, per no complir amb el temps previst, una penalització que està establerta en les mateixes condicions del contracte. Tot i això, l'empresa té uns dies per presentar les seves al·legacions.

La Pirotècnia Zaragozana participava el dissabte 26 de juliol en la tercera jornada del concurs. Era també el dia central de la Festa Major on se celebrava la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, en un dia de la 44 edició del prestigiós concurs que es calcula va rebre uns 250.000 espectadors.

El 29 de juliol, la Comissió Tècnica es va reunir per valorar l'espectacle d'aquesta pirotècnia i debatre sobre la possible sanció. Van considerar que "l'espectacle es va executar de manera defectuosa" i van estimar "que el perjudici causat per la situació va ser doble: per una banda va afectar la qualitat de l'espectacle" i per l'altra "va afectar el mateix prestigi del concurs de focs". La Comissió va proposar que els serveis tècnics de l'Ajuntament (Serveis Jurídics, Protecció Civil i Cultura i Festes) estudiessin una penalitat proporcionada.

El tècnic de Cultura i Festes datat va emetre informe el 18 de setembre dient que l'espectacle va estar aturat "durant un període de tres minuts quaranta-set segons" i que "s'ha constatat que l'estructura de l'espectacle va veure alterada el seu ordre d'execució de manera significativa afectant la qualitat artística de la proposta".

Les bases del concurs estableixen en el seu punt 2 que l'espectacle durarà un mínim de 20 minuts i un màxim de 24 minuts. En la base quinzena es fixen els percentatges de penalització en funció dels temps que han incompert. En aquest cas, s'aplica una reducció del 15% del preu del contracte (de 15.702,48 euros, IVA exclòs).

També es proposa incautar la garantia de 950 euros dipositada perquè l'execució de l'espectacle va ser defectuosa i no ajustada a la qualitat artística de la proposta que s'havien compromès a fer.

Per tot això, la Junta de Govern va aprovar les penalitzacions i comunicar-les a l'empresa Pirotècnia Zaragozana, que ara té un termini per presentar les al·legacions i presentar els documents i justificacions que consideri convenients.

Prem per veure més contingut per a tu