Un veí de Blanes d'origen gambià i nacionalitzat espanyol ha estat detingut per, presumptament, portar des del seu país com si fos la seva filla la seva segona dona sota la fórmula de reagrupament familiar, segons informa la Policia Nacional.

A més, el detingut està acusat d'una altra desena de reagrupaments fraudulents de suposats fills que també estaven a Gàmbia.

La detenció es va produir la setmana passada quan es va detectar l'acció portada a terme per aquest individu, de 52 anys, i la seva suposada filla, de 32.

La seva condició de ciutadà de la Unió Europea li permetia portar a Espanya la filla, però la policia considera que la dona és en realitat la seva segona dona i la llei espanyola prohibeix aquest reagrupament.

Encara que la investigació va arrencar recentment, aquesta segona dona portava cinc anys en territori espanyol i ha tingut en aquest país dos fills amb el detingut, que convivien tots amb la primera dona i els seus quatre descendents.

A més, d'aquests sis fills nascuts a Espanya, l'acusat ha protagonitzat deu reagrupacions de suposats descendents més que estaven a Gàmbia i de les quals s'estudia si la documentació aportada és fraudulenta.

Aquest individu i la seva segona dona van ser detinguts pels delictes d'afavoriment de la immigració il·legal i falsificació de documents i, a ella, se li tramita ara un expedient d'expulsió que, probablement, acabarà en sanció ja que la Llei d'Estrangeria ho impedeix a persones amb fills nascuts en territori espanyol.