Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloret de Mar habilitarà durant el 2016 un espai a les platges per portar gossos

Ara caldrà modificar l'ordenança de tinença d'animals, decidir la zona on es podran dur i la temporalitat de la mesura

Lloret de Mar habilitarà durant el 2016 un espai a les platges per portar gossos

El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar dilluns modificar «en el menor temps possible» l'ordenança municipal de possessió d'animals per permetre la presència de gossos a les platges. La moció, presentada pel grup d'ICV-EUiA, també proposava habilitar aquests espais durant el 2016 i fer una campanya de conscienciació per ser «acurats i respectuosos» amb les zones habilitades.

En l'explicació de la moció, el regidor d'ICV-EUiA, Miguel Gracia, va explicar que la doble intenció de la proposta. Primer, trobar una zona d'esbarjo per a les mascotes i els seus propietaris a les platges però també, va prosseguir, per atraure un nou turisme «pet-friendly», és a dir, de turistes que els agrada viatjar amb mascotes.

Gracia va recordar que l'article 37.6 de l'actual ordenança d'animals diu que «queda prohibit l'accés i circulació durant tot l'any, en totes les platges del terme municipal» i que quan es va aprovar, l'abril de 2004, «no existia l'actual conscienciació i exigència sobre els drets dels animals», va finalitzar posant d'exemple municipis com Castelló d'Empúries o Torroella de Montgrí on tenen espais habilitats.

Tots els grups van donar suport a la proposta. Amb tot, van coincidir que es tracta d'un punt de partida que caldrà treballar, incidint sobretot en què caldrà delimitar els espais i decidir si es permet tot l'any o si és temporal.

«Haurem de mirar molt bé com conjugar-ho, l'època de l'any, si en horari reduït o quin espai es busca», va valorar l'alcalde, Jaume Dulsat, que va veure la iniciativa «molt correcte». El batlle coincidia però amb les opinions de grups com C's o el Millor que apuntaven a trobar espais lluny de les platges amb més ocupació del municipi.

Des del Millor, Marc Fuertes, va dir que aposten per una mesura temporal i en espais on es creïn «menys molèsties». Antonio Lorente (PSC), apel·lava a la responsabilitat dels propietaris amb la neteja, i des d'ERC-Avancem, Jordi Orobitg va incidir en què la higiene de l'espai «és fonamental», el mateix que va opinar Jorge Hernández de Ciutadans. PP?i en Lloret sí, se Puede, no van intervenir.

Prem per veure més contingut per a tu