Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat també vol restaurar Sant Salvador de Breda

Queda pendent redactar un pla director per decidir les passes a seguir i buscar el finançament que falta

La Generalitat té intenció de col·laborar en la restauració del monestir de Sant Salvador de Breda, d'aquí que el passat divendres visités el municipi el director general d'Arxiu, biblioteques, museus i patrimoni, Josep Maria Boya i altres tècnics que van coincidir en indicar que cal redactar un pla director que serveixi per indicar les passe a seguir en els propers anys en matèria de restauració del patrimoni històric i que ajudi a trobar les formes de finançament per fer-ho realitat.

Els experts de la Generalitat van expressar la voluntat d'ajudar econòmicament a la redacció d'aquest pla director. Al mateix temps, s'estan impulsant diverses mesures per a la restauració dels monuments locals: de moment està previst que el Bisbat de Girona es faci càrrec de la restauració de la façana de l'església mentre que l'Ajuntament i Generalitat iniciaran la primera fase de la restauració de la coberta. També s'ha encarregat la redacció del projecte definitiu de restauració del claustre.

Els costos corresponents a l'Ajuntament de Breda, de 105.000 euros, quantitat igual a la que aportarà la Generalitat, es sufragaran gràcies que la setmana passada, en el Ple Extraordinari Municipal, es va aprovar un crèdit a llarg termini per valor de 250.000 euros, que també inclou la urbanització del Carrer Manel de Genovart i altres inversions en recs i clavegueram i material per a la Brigada Municipal.

Prem per veure més contingut per a tu